Forumet - sociala problem

sociala problem

269 0 2
Jag har haft sociala problem hela livet men nu börjar det bara bli värre och värre. Jag har problem att prata med alla utom mina föreldrar, närmaste familj och närmaste vänner. Nästa vecka måste jag ringa min praktikplats och vet inte om jag klarar av att göra de. Vad ska jag igentligen göra för att bli av med det här! 
Har också haft socialfobi men det är i princip borta nu. Det jag gjorde var att ge mig fan på att jag skulle bli av med det. Jag började prata på med folk och insåg att det inte var så farligt. Finns inget att skämas över. Jag vet hur hemskt det är att ha det men ju mer du utsätter dig för situationer du inte gillar, ju snabbare blir du av med det. Hoppas det blir bra Tumme upp
Ta alla tillfällen du får att prata, som övning. Säg det första som dyker upp i huvudet bara! :)

Vad gäller telefonsamtal så är det viktigt att tänka på i vilket syfte man ringer, och att vara tydlig. Ta för givet att personen du pratar med inte har en aning om nånting. Börja med att säga vem det är som ringer och varför. Sedan löser sig det mesta efterhand i form av frågor och svar. Lycka till!

Btw, telefonsamtal är en av de mest krävande typer av konversation, eftersom man bara har en röst att gå på och inget kroppsspråk att tolka. På så vis kan det visserligen vara enklare att "lura" den man talar med, eftersom kroppsspråk lätt avslöjar osäkerhet. Så över telefon har du en chans att vara vem du vill ;)