Forumet - Socialen hjälper inte !

Socialen hjälper inte !

205 0 6
Visste ni att Socialen hjälper inte direkt. När min familj blev tvungen att flytta ( Vi fick inte hyra
huset längre ) så ringde Socialen oss och frågade om dem kunde hjälpa. Vi sa ju såklart att dem kunde
hjälpa oss att försöka hitta en bostad till oss.
Vår första möte med Socialen var på Skolan. Dem sa att dem skulle försöka att hjälpa oss med bostad
och byta skola.
Den andra gången dem hade möte med oss då var det hos oss. Dem kom in och sa igen att de skulle hjälpa oss med att hitta bostad, De frågade också var vi ville bo nånstans o.s.v
Den tredje gången så kom dem till oss igen och sa att dem inte kunde hjälpa oss, att vi skulle leta själva. Vi har försökt att leta själva men vi hitta ingen bostad i höganäs direkt men de ville icke hjälpa oss ändå.
Det kändes att dem inte ville hjälpa oss förfan. Varför skulle dem komma och säga att dem skulle hjälpa oss o.s.v fast dem skiter i oss.
Man blir såklart besviken [mad]

Spana också in:

SwedenLand:

Är det verkligen en smart ide att anmäla hela denna situationen ?


Kolla med dem på socialen först varför de sagt som de sagt och om de inte tänker hjälpa så måste ni göra något om er situation inte är hållbar. Om socialen brister i sitt arbete så måste de ta tag i det.Nintendos BFF:

varför måste ni ha hjälp av socialen för att hitta bostad då? är det inte mer logiskt att vända sig till typ en bostadsförmedlare, mäklare, eller hyresvärd osv?


Ibland behöver man ekonomisk hjälp från socialen för att ens kunna ha råd med bostad. Jag vet inte vad det är i TS's fall kan vara något annat men då har socialen en skyldighet att hjälpa till. Men man kan söka bostad själv, ja, men sen kan det vara andra delar som brister som socialen hjälper en med.