Forumet - Socialfobi, era tips?

Socialfobi, era tips?

5230 1 22

oINRIo: Jo jag snackade med kuratorn en gång och sen så var jag tvungen att avboka tiden, så glömde jag att svara på hennes sms om ny tid så nu vågar jag inte höra av mig haha. Så jäkla handikappad egentligen..
Sånt händer hela tiden. Det är ju hennes jobb att sätta sig in i andras situationer och försöka hjälpa till, så jag tror absolut att hon förstår om du förklarar. Glad

Jag tror att du kanske behöver sänka dina förväntningar på dig själv litegrann.
Känns som du tar på dig hela ansvaret för samtal osv, när det faktiskt är flera personer iblandade.

Jag gick i kbt för min sociala fobi och det hjälpte mig jättemycket, även fast vissa grejer kunde kännas lite luddiga. Typ trycka på stoppknappen på bussen osv, eftersom jag hade svårt för det ett tag.
Sen hjälpte det mig allmänt att bara ha någon att prata med som lyssnade och förstod. Utifrån det kunde vi också komma på olika sätt att hantera jobbiga situationer och så vidare.
Känner igen mig i det du skriver, från min gymnasietid (snart 10 år sen). Väldigt jobbig känsla! När jag var tonåring och umgicks med eller befann mig bland folk tänkte jag ofta: "vad tänker de om mig?" och "tycker de om mig?". Sedan vände det och nu för tiden är det snarare i stil med: "tycker jag om dem?".

Därför är jag extremt selektiv i mitt umgänge. Jag bryr mig inte vad folk tänker om mig, så länge det inte är människor jag faktiskt bryr mig om och vill ha en relation med.