Forumet - Socialistiska Partiet prövar SDs kärlek för yttrandefriheten

Socialistiska Partiet prövar SDs kärlek för yttrandefriheten

373 0 48
Efter att Aftonbladet valde att dissa Sverigedemokraterna och förbjöd annonser från dessa i tidningen blev det ett jävla liv från högerhållet. Det var "odemokratiskt" och Jimmie Åkesson var snabb att gråta ut om hur hans mobbade lilla rasistparti motarbetades av allt och alla (och Allah). För att ge Sverigedemokraterna chansen att visa hur mycket de älskar demokrati, yttrandefrihet och allt de där som det brukar ylas högt om, så skickade därför Socialistiska Partiet en annons till Sverigedemokraternas egen tidning SD-kuriren som såg ut såhär:

Image

Annonsen har dock inte blivit publicerad ännu, mycket märkligt.

Vad tycker ungdomar.se om detta? Borde Sverigedemokraterna publicera annonsen som de sanna demokrater de är, eller borde de växa upp och sluta böla så fort någon inte tycker att rasism är asfett och att rasistiska partier ska få annonsera fritt överallt?

(vill man läsa Socialistiska Partiets egen text finns den ​​​här)
Nu är det faktiskt en ganska stor skillnad på Aftonbladet som av någon oförklarklig anledning är Sveriges största tidning och SD-kuriren som är en tidning för just endast Sverigedemokrater..

Sedan verkar inte annonsen vara särskilt seriös när de använder ord som "rikingar", tvivlar på att aftonbladet skulle ta in den.

Spana också in:

enverhoxha:

den har ju iofs väldigt starka band med socialdemokraterna eftersom LO äger en majoritet av tidningens aktier.


Jo, om det är sant har de en bra poäng.

Men om "socialisterna" vill ha en annons så får de väl helt enkelt göra en seriös annons.

Sen förstår jag inte riktigt poängen med att de vill ha en annons i SD-kuriren, inte fan tror dem att de ska kunna locka några sverigedemokrater till socialistpartiet med denna extremt löjliga annons?

(Jag förstår inte heller varför SD vill ha en av sina löjligt oseriösa annonser i aftonbladet, ni vet den med "bevara Sveriges djurskydd")
Flash:

Nu är det faktiskt en ganska stor skillnad på Aftonbladet som av någon oförklarklig anledning är Sveriges största tidning och SD-kuriren som är en tidning för just endast Sverigedemokrater..


Okej, så stora tidningar får inte utesluta vem de vill men små får? Låter ju asdumt, särskilt om man som SD försvarar en marknadsekonomi där man konkurrerar på lika villkor (åtminstone i deras teori, i verkligheten är ju jämlik konkurrens omöjlig inom kapitalismen). Hur avgör man förresten ifall en tidning är så stor att den måste släppa in alla möjliga idioter? Får Aftonbladet t.ex. neka att publicera annonser från Scientologer och knäppgökar som tror att världen ska gå under 2012? Måste de publicera allt skit som folk skickar in?

Sen är det ju dessutom sant som enverhoxha skrev: Aftonbladet är en socialdemokratisk tidning och riktar sig i första hand till sossar. De är lika lite en objektiv nyhetskälla som SD-kuriren och all annan media.

Flash:

Sedan verkar inte annonsen vara särskilt seriös när de använder ord som "rikingar", tvivlar på att aftonbladet skulle ta in den.


De valde väl att skriva annonsen på samma nivå som SDs logik ligger på antagligen. Sen tror jag definitivt den är seriös, har aldrig hört talas om någon socialist som förespråkar att de rika ska få vara just rika.

Infocus:

Ganska självklart att dem gnäller på det, ger fina politiska poäng och uppmärksamhet.


Det förstår jag också, men det blir ju ganska skoj när de kommer med krav på andras media samtidigt som de själva inte är konsekventa i sin egen. Socialistiska Partiet kräver ju i alla fall inte att SD-kuriren ska publicera något, så att de själva inte skulle publicera SD i sin tidning är ju lite mer konsekvent.

Infocus:

Det är din åsikt att SD är ett rasistisk parti, så frågan är irrelevant.


Är den väl inte alls? Jag har aldrig påstått att frågan är objektivt ställd, det hade varit löjligt med tanke på att jag själv inte är objektiv. Jag tycker SD är rasister och många andra tycker också det, därför valde jag att kalla dem just rasister. Ungefär som att du troligen skulle kalla mig vänsterextremist även om det inte finns någon slags objektiv sanning som kan definiera mig som det, bara dina subjektiva åsikter.
Flash:

Men om "socialisterna" vill ha en annons så får de väl helt enkelt göra en seriös annons.


Den är seriöst menad. Socialistiska Partiet anser att de rika är problemet och inte invandrare och muslimer som SD påstår. Man får vara lite humoristisk i annonser ifall du missat det.

Flash:

Sen förstår jag inte riktigt poängen med att de vill ha en annons i SD-kuriren, inte fan tror dem att de ska kunna locka några sverigedemokrater till socialistpartiet med denna extremt löjliga annons?


"För drygt tre veckor sedan kontaktade Socialistiska Partiet Sverigedemokraternas tidning SD-Kurirens annonsansvarige Richard Jomshof för att publicera en annons. Vi gjorde det med bakgrund av den uppståndelse som var efter att Aftonbladet vägrat SD annonsplats. Vi tänkte att den uppmärksamhet SD fått kunde göra det intressant för oss att annonsera i deras tidning. Richard Jomshof svarade oss att ”man mycket väl kan tänka sig att ta in en sådan annons”, men efter att vi skickat annonsen till SD-Kuriren har vi mötts av en talande tystnad.

Socialistiska Partiet i Lund ser ingen annan utväg än att offentliggöra denna censur från SD-Kurirens sida och undrar varför SD-Kuriren inte hört av sig. Är det möjligen så att SD består av samma PK-etablissemang som man så ofta kritiserar? Vad är man rädd för? Hycklar man inte när man å ena sidan kräver utrymme i andras tidningar, men själva inte står upp för dessa ideal när det gäller sina egna publikationer?

Socialistiska Partiet i Lund är svurna motståndare till högerpolitik i allmänhet, och Sverigedemokraterna i synnerhet. Vi är för en politisk och ekonomisk demokrati där arbete är källan till inkomst – inte ägandet. Vår strävan är att bygga upp en ny, demokratisk, solidarisk och kämpande arbetarrörelse utan pampar och fjäsk. En metod för att föra ut våra idéer är genom annonsering. Denna möjlighet verkar SD nu vilja förvägra oss.

Socialistiska Partiet i Lund"

http://www.socialistiskapartiet.se/e107_plugins/content/content.php?content.1960
Motborgare:

Är den väl inte alls? Jag har aldrig påstått att frågan är objektivt ställd, det hade varit löjligt med tanke på att jag själv inte är objektiv. Jag tycker SD är rasister och många andra tycker också det, därför valde jag att kalla dem just rasister


Jag förstår, men jag tycker fortfarande frågan är irrelevant för mig och många andra som inte tycker att SD är ett rasistiskt parti. Om frågan var objektiv skulle fler personer med olika åsikter svarat: skapa debatt. ,som:

Infocus:

Ska SD få annonsera överallt?

Sen får du gärna svara Nej, med motiveringen att de är rasister.

Infocus:

Jag förstår, men jag tycker fortfarande frågan är irrelevant för mig och många andra som inte tycker att SD är ett rasistiskt parti.


En hel del har svarat ändå så det verkar lugnt. Skapa en "objektiv" tråd om du tycker det är så hemskt.

Flash:

Aftonbladet är INTE en polititisk tidning till skillnad från SD-kuriren.


"Politiskt är Aftonbladet oberoende socialdemokratisk, vilket återspeglas på ledarsidan och i viss mån på kultursidorna. Dessa avdelningar leds av en politisk chefredaktör."

http://koncernen.aftonbladet.se/tidningen/

Att tro på icke-politisk och objektiv journalistik när man gått ut 9an är ganska pinsamt faktiskt. Aftonbladet är en "oberoende socialdemokratisk" tidning. Det betyder att det är en sosse som sitter i toppen och godkänner nyheter och allt annat smaskigt. Det betyder också att de är precis lika jävla subjektiva som SD-kuriren.