Forumet - Söker arbete utan krav på erfarenhet, vilka finns det?

Söker arbete utan krav på erfarenhet, vilka finns det?

3849 0 20
Yo, UM. Nu är det så att jag är nyinflyttad i en stad i södra Sverige, känner inte direkt någon och har en halv hyra som måste betalas. Så summan av kardemumman är att jag behöver ett jobb, har ingen direkt erfarenhet, lite småjobb här och där sedan tidigare bara. Så min fråga till er är, vart bör man söka? Vilka sorts företag och vilka platser skulle man söka till? Jag har redan varit hos Donken, alla bensinmackar runt om samt mataffärer. Vilka jobb har ni fått där det inte krävds någon speciell erfarenhet? Jag tänker på typ hotell och sådant, men jag vet inte alls vad man skulle kunna jobba som där. Hoppas ni förstår vad jag menar. :)

Spana också in:

S3ON:

Vad har du för utbildning?


Har precis gått ut en samhällsvetenskaplig linje, kan inte tänka mig att det hjälper särskilt mycket just nu. :(


petsounds:

posten.


Har funderat på det, vad är aktuellt då? Leveranser? Det vore hur awesome som helst.

enhimmelskdrog:

kolla ams.se. sök i platsbanken på "jobb utan krav på erfarenhet" och välj ditt län


Haha, har gjort det ett par gånger, finns verkligen bara jobb som säljare där jag bor, och det är där min gräns går. :P
Rent teoretiskt sätt så är det kört eftersom alla jobb (inklusive sommarjobb) alltid söker folk med goddamn 20 års erfarenhet. De som söker sommarjobben är väl knappt lika gammal som den erfarenhet som krävs. Kan tänka mig att de vill ha ännu fler meriter på "riktiga" jobb då. Jobbannonser misslyckas aldrig att förvåna mig.

Men visst, generellt sätt så är det väl inte hopplöst då det verkar finnas folk som faktiskt får jobb!
Nu såhär... 2 månader senare? Kan jag ju konstatera direkt att det INTE FINNS ETT SKIT, eller finns och finns, man får inget i alla fall. Det är ju så klockrent att man kommer ut direkt efter studenten och HUNGRAR efter jobb och det finns inte ett jävla skit. Det finns ju såklart mängder av säljarjobb, men dom finns även där av en anledning...
HighParadise:

mcdonalds.-


Japp, fick jobb där som lagerarbetare. Men nu när ICA la ner här i stan så går det tydligen inte så bra för dom, så dom sa upp de flesta som var på provanställning och jag var en av dom. :(

Finns det något jobb som inte är sådär uppenbart då? Som inte så många andra tänker på att söka? Har för övrigt en del lagererfarenhet och en hel del med arbetslivserfarenhet.
Los:

har ingen direkt erfarenhet, lite småjobb här och där sedan tidigare bara.


Det är ju typ skitjobb som gäller då. Jag har jobbat extra som vikarie på ett sommarfritids, instruktör för småknattar på min klubb, donken och en annan restuarang.. Annars kan du ju testa telefonsäljare om det finns på din ort. Kolla nattjobb som vaktmästare eller städare, kanske inte så kul men då har du iaf cash tills du hittar något bättre.