Forumet - Söker tjejer i Skåne till minidokumentär!

Söker tjejer i Skåne till minidokumentär!

168 0 0
Tja tjejer! Jag heter Josefine och ska göra en minidokumentär i skolan, där temat är mänskliga rättigheter. Jag tycker att det är en rättighet att kunna få se ut som jag vill, tycka vad jag vill och kunna bestämma över min egen kropp och mitt utseende utan att behöva känna mig dålig eller utanför pga det. Men detta är ingen självklarhet!

Tjejer upplever idag en press från polare, killar, lärare och vuxna över att prestera och vara på ett visst sätt. Vi ska leva upp till ett ideal, klä oss rätt, säga rätt saker, gå med på vissa saker vi egentligen inte vill, vara passiva - inte stå på oss och säga ifrån eller ifrågasätta, vi ska prestera bra i skolan osv.Pressen kan leda till stress, depression, ångest och annan ohälsa. Och om vi gör tvärt emot vad som förväntas - vad händer då? Detta vill jag förklara med min dokumentär.

Därför söker jag tjejer i tonåren, bosatta i Skåne (eftersom jag bor här och lättast kan träffas här), som vill medverka med sina berättelser. Kanske handlar det om att leva med förväntningarna jag skrev om eller har du stått på dig och skitit i alla ideal - hur har det fugerat och vad har det lett till? Du kanske kan berätta varifrån pressen och idealen kommer ifrån, olika skönhetsmagasin/bloggar osv som tjejer lockas till? Jag vill ha med olika berättelser!

Om du är intresserad eller har frågor: kontakta mig! Skicka ett meddelande till mig här på ungdomar.se.

/ Josefine

Tråden har inga svar… än.