Forumet - sömnproblem

sömnproblem

301 1 12
Hallå...jag kan inte sova på nätterna. Jag kan liksom inte koncentrera mig på att sova. Mamma säger hela tiden att det är min mobil och sådant men jag kan koppla bort den! Grejen är den att jag inte kan koppla av eftersom jag är uppe i varv hela tiden. Visst, till sist somnar jag ju men det känns alldeles för sent om jag ska till skolan dagen efter till exempel.

Så, någon som vet vad man kan göra åt detta? Jag måste ju få min skönhetssömn liksom[zzz]
Prata med någon kunnig. typ en psykolog eller något. Eller tänk på vad du själv kan göra för att inte stressa upp dig så mycket.

Själv har jag slutat försöka och typ accepterat att jag somnar för eller senare. Tills dess ser film, läser eller bara spendera tiden på någonting, istället för att bara ligga och vrida runt i sängen, för det är bara frustrerande.

Spana också in:

OF 5:

istället för att bara ligga och vrida runt i sängen, för det är bara frustrerande.


Ja, det är otroligt frustrerande!Fingerprints:

Skaffa rutiner och lägg bort telefonen


Men telefonen är liksom bortlagd


ohjens:

gå och lägg dig tidigare och läs en bok innan du ska somna tränar du? om inte börja träna!


tack! jodå, jag tränar regelbundet men det funkar liksom inte ändå..[sad]
tilda94:

Så, någon som vet vad man kan göra åt detta?


Är också inne i en sådan period nu när jag knappt kan sova alls. Brukar ha det så ibland och jag tror det beror på att man har för mycket att tänka på eller för mycket att göra, typ i skolan.

Enda tipsen jag har är egentligen att göra som de andra sa, lägga undan mobilen och stänga av datorn. Sedan har jag hört att man inte ska sitta framför datorn timmen innan man ska sova, eftersom ljuset från skärmen gör att man känner sig pigg. Undvik även att dricka drycker med koffein, typ kaffe och coca-cola.

Sov så gott! [y]
tilda94:

Mamma säger hela tiden att det är min mobil och sådant men jag kan koppla bort den!


Har du mobiltelefonen på under natten? Jag stänger alltid av den.

tilda94:

Grejen är den att jag inte kan koppla av eftersom jag är uppe i varv hela tiden.


Rör du dig fysiskt? Lite ansträngning och omsättning kan hjälpa.

Har du dator och tv i ditt rum?

Det kan hjälpa att låta bli att sitta vid Facebook och dylikt precis innan man lägger sig, det kan vara svårt för en att ställa om till sömnläge när man sekunder innan suttit och bombarderats av intryck och allmänt associerar den nära omgivningen med div. aktiviteter.

Prova att varva ned en stund innan du ska sova, stäng av datorn och sätt dig och läs eller så. Släck lampan innan du går ut ur ditt rum för att borsta tänderna, så att du återkommer till ett nedsläckt rum du nu vet att du ska sova i.

Du kanske är lite smått oroad i allmänhet över saker och ting som du inte riktigt har koll på, så var det för mig (fast jätteorolig).