Forumet - Sola solarium - Hjälp!

Sola solarium - Hjälp!

949 0 2
Tjena! Är en kille på 17 år som skulle behöva lite hjälp. Det är så att jag ska sola solarium nu om typ 1 timme och behöver hjälp med hur jag ska veta hur jag ska sola etc. Jag är genetiskt helt svensk men har mörkbrunt hår, och inte ljusbrunt utan ungefär samma hårfärg som Ronaldo för att nämna någon med samma färg. Dvs riktigt mörkbrun men har däremot ganska vit hud i grunden. Har grön/bruna ögon och senast jag var på ett solarium så står det klart och tydligt hur man ska sola där de beskriver olika solmetoder beroende på hudfärg/hårfärg etc. där min "typ" inte finns med.

Så fakta om mig: 

Hårfärg: Mörk mörk brunt
Hudfärg: Vit, inte kritvit utan vanlig vit helt enkelt.
Ögonfärg: Brun/Gröna

Så ni rutinerade solare, hur bör jag sola för bästa resultat?
Senast ändrad 22 Aug 2014, 15:42 av André Vifot Haas
Hej WinterTime! Vad kul att du vågar! Själv är jag en soldyrkare av stora mått. När den inte finns tar jag till solarium. Jag äter mycket kalk (kalciumkarbonat) och blandar även i solkrämen ifall jag vill ha extra skydd. I sommar har jag fått en urläcker tan. Jag är blond, så jag är ju i riskgruppen.
Faktum är att kalk är bristvara i vår miljöförstörda värld. Vi ska ha kalk i bindväven, men vid brist så försvinner den och troligen kan man då få malignt melanom. Cancer var förr inte så vanligt, trots att solen fanns då med.
Nu vet jag inte vad du menade med bästa resultat. Man kan även sätta på morotsolja så blir det väldigt vackert!