Forumet - Solfrossa?

Solfrossa?

12468 0 8
Egentligen, vad fan är det? (ja, jag vet de flesta symptomen för det, så det behöver ingen tala om) Det verkar inte finnas något vetenskapligt ord för det.

Jag mår jättedåligt, har feber, frossa, har ont i magen och är extremt trött. Detta blev efter att jag tillbringat fyra timmar i solen. Är det så kallad solfrossa jag drabbats av? Har dock druckit minst två liter vatten, haft solhatt, inte bränt mig någonstans. Jag har dock väldigt lågt järnvärde (omkring 8% av det normala) samt endometrios.

Någon som upplevt liknande?
Framförallt, tips på vad man kan göra?

Spana också in:

Ingemarsdotter:

Någon som upplevt liknande?


Jag har varit med om ett liknande fall. Det var under ett ''sommar-hockey-läger'' i mitten av juni. Med tanke på att jag var relativt ung då så visste jag inte riktigt vad som var fel, 14. Jag misstänkte först bara att det var temperaturskillnaderna mellan hockeyhallen, utomhus. och domfysiska aktiviteterna.


Senare på dagen mådde jag blev jag sämre så att jag fick uppsöka klubbens läkare som sa att jag hade ''symtomer'' av Solfrossa eventuellt kraftig solsting. Han rekommenderade mig att dricka kopiöst mycket vatten även om de känns onödigt. Det hjälpte och jag var på benen redan dagen efter och kunde där med fullfölja träningen.


Tips:

Vaknar du i natt och har ont i kroppen kan det mycket väl bero på vätskebrist så försök att få i dig vätska. Och ifall om du vill ut så sitt helst i skuggan, glöm för guds skull inte vattenflaskan