Forumet - "Som ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin!"

"Som ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin!"

16589 1 78
Edward Blom tycker heller inte argument om att det är hälsosamt med skolidrott håller.
– Mest provocerande bland alla dessa valaffischer som lovar mer och hårdare idrott i skolan var en affisch som krävde något i stil med "en hälsosammare ungdomstid". Ungdomarna ska för sjutton inte behöva vara hälsosamma! Senare i livet tvingas man avstå från det ena livsmedlet efter det andra, motionera, arbeta, ta ansvar. Som ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin! skriver han till Nöjesbladet.
eddy2.jpg
Senast ändrad 3 Sep 2014, 10:16 av André Vifot Haas

Spana också in:

Ja, men Edward Blom är en tok!

Tycker absolut att idrott är viktigt och att vi ska ha mer idrott i skolan. Samtidigt tycker jag att Edward Blom har en poäng, även om han är lite tokig. Men då kanske inte om just idrotten utan om undervisningen i stort. Tycker överlag att skolan håller på att förvandlas till något jag inte tror att någon ungdom vill gå till. I jakten på att hitta den bästa medicinen för stökiga elever så tror man att ordningsbetyg och en massa annat trams ska lösa det, istället för att försöka stimulera eleverna och deras kunskap så att de VILL lyssna och vara aktiva.

MP har en jävligt bra skolpolitik, tycker alla partier bör lyssna lite mer på dem.

Okej nu gick jag kanske lite off topic här men jaja. Rodnar
OnT: Jag kan se hur viktigt idrott är för de som har en konstitution där de lätt blir överviktiga. För mig som har en konstitution där jag kan äta hur mycket som helst utan att bli fet gör det inget att skippa det hela och jag har anledning att se det som onödigt, medan de som blir det har anledning att se det som viktigt. 

Dock: Det finns inget område i skolan som utlämnar eleverna så mycket åt varandras godtycke och ger tillfälle till så mycket mobbing som just idrotten, där man är helt utlämnad till varandra. Jag blev ju aldrig mobbad, men avskydde att få min distanta integritetsbubbla spräckt av att tvingas byta om och drivas omkring så jag inte kunde upprätthålla min distans och få håret fuktigt. 

mynona: OnT: Jag kan se hur viktigt idrott är för de som har en konstitution där de lätt blir överviktiga. För mig som har en konstitution där jag kan äta hur mycket som helst utan att bli fet gör det inget att skippa det hela och jag har anledning att se det som onödigt, medan de som blir det har anledning att se det som viktigt.
Det är viktigt att röra på sig ändå, oavsett ämnesomsättning.

Nachac:
För förenklat. Vad du skrev var direkt vilseledande.
För att jag utelämnade övriga aspekter av varför träning är viktigt och positivt? Det är väl mycket möjligt, jag är inte nog informerad själv i sådana fall. Jag ville mest få fram poängen att träning säkert har mer av en omedelbar motivation för de som märker effekten av dess frånvaro tydligare än för de som inte lägger märke till den, att man kan träna upp sig på fritiden och efter skolan utan problem eftersom det var vad jag gjorde, och att jag framhäver det positiva med att avstå skolidrott eftersom denna är ett speciellt ämne som ger mer upphov till mobbing än någon annan del av skolan. Jag sympatiserar avgjort med att skolidrotten avskaffas, för det skulle göra skolan mycket lättare för många.