Forumet - Sommarjobb/ferie

Sommarjobb/ferie

1481 0 8
Hej. Jag fyllde 14 den 13 november år 2017. Jag skulle vilja söka ett sommarjobb/ferie till sommaren. Vill vara ute i god tid och garantera en plats. Men hur funkar det egentligen? 

Om jag fyller 15 i år. Räknas jag som 15 då? Får jag en 15 årings lön? Hur funkar det här med ferie praktik? Hur ansöker jag? Hur mycket tjänar jag? Hur många veckor får jag jobba?

Har försökt att googla runt, men hittar inget som verkar gå ihop i mitt huvud. Så jag vänder mig hit istället. Hur var det för er när ni ansökte? Hur funkade det när ni jobbade och hur mycket tjänade ni? Vill verkligen få svar på ALLT som kan vara nödvändigt att veta!

Inga onödiga kommentarer tack!
Förutom det så är alla svar välkomna :)


AmIWaiting4You?: Du får först börja jobba (vad jag vet) när du går ut 9an och det första jobbet önskas vara kommun arbete... Så klart kan du jobba "svart" det vill säga jobba hos någon och de betalar dig redan skattade pengar och det inte finns något riktigt avtal (inget bra alternativ). Tycker du ska vänta tills du slutar 9an
Man får jobba innan man går ut 9an. Det enda som är är att man måste ha fyllt 16 för att få utföra lite tyngre arbeten. Jag har sommarjobbat på mina föräldrars jobb sen jag gick i 7an.

Spana också in:

Du måste vara 13+ för att sommarjobba! Det är det lag på. Ville sommarjobba när jag var 12 så läste det då. Det finns därimot inte så många jobb när du är under 15 och även andra regler på hur mycket du får jobba, antal timmar, osv. Ring till din egen komun och fråga annars. Det gjorde jag första gången och fick ett sommarjobb som inte varade så länge men gav mig ändå en hel del pengar! Lycka till!!!