Forumet - Somriga saker att göra runt Stockholm

Somriga saker att göra runt Stockholm

4203 0 63
Hej

Är nu trött på att bara ligga på hotellet och stirra i taket på veckorna i väntan på att jag ska jobba på natten så tänkte nu försöka ta tag i det och göra kul grejor på dagarna så jag får ut mer av sommaren.

Någon som har några tips på nåt kul man kan hitta på? Eller någon fin plats där jag kan promenera eller bara stå och hänga en dag och se skum ut. Kanske känner ni till någon gränd i Rissne där det är fint att stå och ta en glass eller några trevliga minigolfbanor jag måste uppleva? Ja allt är välkommet så länge det känns somrigt!

Är skansen fint? Har de tigrar? Jag vill se tigrar.

Spana också in:

S3ON:

Stockholm måste vara en av världens tråkigaste städer.


Kan det ju inte vara! Haru varit i Säter lr?? Inte en minigolfbana så långt ögat kan nå där.davvelito:

Man kan dricka kaffe med en snubbe kallad mjölkmannen, dock är det semesterstängt hos honom nu. Han öppnar igen nästa onsdag eller torsdag.


Haha okej ja det vore trevligt. Är kvar där ett tag så!
Du kan äta på Mälarpaviljongen - http://www.malarpaviljongen.se/ - väldigt dyrt men fint, man sitter ute i vattnet och äter på flytbryggor.

Du kan ta tunnelbanan (gröna linjen) till Kristineberg, gå av där och bada från klipporna.

Ta dig ut på Djurgården och promenera där, väldigt fint och lugnt.

Finns ett sjyst fik nära slussen i början av Söder, man har utsikt över hela hamnen och alla färjorna, grönan osv. Hoppas någon Stockholmare vet vilket fik jag menar, Mosebacke ploppade upp för mig men tror det är fel.

Man kan även promenera mellan Sundbyberg och Karlberg längs med vattnet (bara gå av Karlbergs station och ta sig mot Karlbergs slott som ligger vid vattnet och sedan följa vägen som går längs vattnet bortåt), sjukt mysigt på sommaren. Finns lite djur (får osv) och caféer längs med vägen.S3ON:

Stockholm måste vara en av världens tråkigaste städer. [sad]


[confused] Skämtar du eller. I princip allt som finns på landsbygden finns i Stockholm, + mer. Stockholm rankades nyligen som världens 6:e bästa stad i en undersökning åt The Economist.
Tack Axvell, du är en hjälte! Började undra om det verkligen inte fanns nåt vettigt att göra eller om folk tycker så illa om mig att de inte unnar mig fina promenader i deras stad. Men nu har jag en del o göra! Ska kolla upp.Axwell:

Man kan även promenera mellan Sundbyberg och Karlberg längs med vattnet


Är det långt? Nåt man kan roa sig med en hel eftermiddag? [smile]
Du skulle kunna gå på stadspromenad. Typ vandra runt och bara supa in den härliga sommarstockholms-atmosfären. Kanske ta en glass på Montis i Gallerian. Stans bästa italienska glass. Eller ta en tur ut till Sandhamn och uppleva skärgården? Sätta dig på ett Café med en grym bok/musik i öronen och njuta av det fina vädret? Åka till någon stadsdel du inte varit i och spatsera runt och agera upptäckare? Anmäla dig till någon rolig sommarkurs med målet att bara ha så kul som möjligt och lära känna härliga människor? Köpa med dig picknick och dra med några vänner till Humlan/valfri park och ha en trevlig stund?

Har försökt att pricka in några aktiviteter som kanske skulle vara av intresse.
HOLYYY SHITTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


tänkte tipsa om att gå på fotografiska.

men så skulle jag kolla upp vilken utställning som var där just nu

och så är det SALLY MANN!

det är hon som fotat min avatarbild. och är ungefär den enda fotograf jag spenderat tid på att faktiskt läsa om.

jag måste till sthlm och se den utställningen. så är det bara. har till 30 september på mig.
El Guaje:

Är det långt? Nåt man kan roa sig med en hel eftermiddag?


Tar väl 2-3 timmar i alla fall - om man går långsamt och inte springer. Men så kan du ju stanna och fika längs vägen, finns även ex. ett utomhusbad på vägen (alltså bassäng) om du gillar sådant, men det suger - SMOCKFULLT på sommaren med snorungar och familjer.

Men iaf sedan när du kommer till Sundbyberg kan du bara ta pendeln tillbaka till city på 9 minuter.

Annars kan du ju chilla i Gamla Stan, visst det är proppat med japaner + kameror men det finns en anledning till att Gamla Stan är poppis, det är väldigt fint och den ursprungliga kärnan i Stockholm. Men det bästa med gamla stan är såklart att Ben & Jerry har en glassbar på huvudgatan. [bigsmile]
Chibibbi:

Kanske ta en glass på Montis i Gallerian. Stans bästa italienska glass


Tack så mycket sånt gillar jag! sitta o äta glass och bara vara är somrigt!

Chibibbi:

Åka till någon stadsdel du inte varit i och spatsera runt och agera upptäckare?


Sånt är riktigt spännande. Gjort en del men dålig på att komma på vart jag ska gå och åka men börjar bli bättre. Ska kika och fundera på de andra tipsen med. Tack [smile]trubdruider:

kom med fler alternativ nu, är intessant att läsa. stockholm är eventuellt blivande hemstad för mig nästa år.


Vad ska du där o göra? Kanske redan frågat nån gång men hittar tyvärr inte vart jag skrivit upp det så kommer inte ihåg.trubdruider:

och så är det SALLY MANN!


Vet inte vem det e [blush] Men gå dit kanske skulle vara ett alternativ nån gång!Axwell:

Annars kan du ju chilla i Gamla Stan, visst det är proppat med japaner + kameror men det finns en anledning till att Gamla Stan är poppis, det är väldigt fint och den ursprungliga kärnan i Stockholm. Men det bästa med gamla stan är såklart att Ben & Jerry har en glassbar på huvudgatan.


Hehe ja där är rätt fint av det lilla jag sett! Tycker om japaner med kameror för då vet man att man kommit nånstans där det finns nåt att se. De är bra på så sätt. Mm glass kan man inte få nog av! Måste testa.
S3ON:

Syftar på de andra, de som skulle klassas som "normala" i din skalle.


Jag har besökt i princip hela Sverige, Stockholmare är inte drygare än andra. Alltså går inte att generalisera "Stockholmare" som en entitet, vet du hur mycket olika människor det finns här? Det finns rika, fattiga, svarta, bögar, straighta, vänster, höger, nazister, Green Peace, konstnärer, hockeyspelare, houseproducenter, filmstjärnor - precis som i andra städer, det mesta finns representerat.
Axwell:

Gå på alla museer! De flesta museer har gratis inträde för alla upp till 19 år. Naturhistoriska, Vasamuseet, Nordiska museet, Livrustkammaren, Historiska museet, Armémuseet, Stadsmuseet.


ah, har varit på flera. men kanske det. även om inte alla är gratis så brukar man få studentrabatt.

ska bara hitta nån frivillig museumpolare. min kompis som var med till fotografiska senast, när anton corbijn ställde ut, är i spanien hela sommaren.