Forumet - Soran vs. Sveriges Radio

Soran vs. Sveriges Radio

10926 0 98

Som de flesta kanske vet så kommer Soran inte att sända mer i SR innan valet pga hans "vendetta" mot SD samt hans stand up show En skam för Sverige han turnerar runt med där SD kritiseras.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5782720

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18351959.ab

Soris:

- Det far omkring en hel del osanningar för tillfället. Allt från krönikörer och ledare till troll och mina chefer. Allt är omöjligt att korrigera, men två saker vill jag iaf poängtera. 1. Lotta Mossberg har aldrig pratat med mig. Någonsin. 2. Jag är INTE avstängd. Det var mitt beslut, baserat på SRs regler.

Fast ja, om deras nya regler är att de inte får uttrycka sig politiskt offentligt så är det ju rätt att han inte får vara kvar. Dock är ju Soran ett föredöme  då han skiljer på sak och person och vill debattera och inte hata. Men jag håller med om att politik ska hållas från public service, men här är det ju mer antirasistiskt än ett  parti och SR ska ju vara mot rasism...


Nachac:
http://t.sr.se/1gywwRI

Anar att en av dem snart kommer att hamna med Soran i karantän....

Spana också in:

om SR vill ha som linje att vara "opolitiska" så är det väll rätt om dom strävar efter att vara det. annars är det ju bara att dom ändrar den ambitionen.
Det stora felet jag ser egentligen efter att ha lyssnat på en diskusion om det i dag på radion är att SR inte är konsekventa i bedlömninen, det är väll det som stör iaf mig mest.


NEMI: om SR vill ha som linje att vara "opolitiska" så är det väll rätt om dom strävar efter att vara det. annars är det ju bara att dom ändrar den ambitionen.

mm fast han har ju ej varit så politisk i radio tycker jag men eftersom han turnerar med sin skam för Sverige-turné så är det ju att engagera sig politiskt kanske

isola:

mm fast han har ju ej varit så politisk i radio tycker jag men eftersom han turnerar med sin skam för Sverige-turné så är det ju att engagera sig politiskt kanske

Det är ju en "bedömningsfråga" som det brukar heta. Tycker mest att det är löjligt. och som jag skrev i mitt lilla tilläg, hade SR varit konsekventa i bedömningen av vad som är övertramp eller ej så hade det väll iaf för mig varit en annan grej. Men ja lite löjligt.

NEMI:

Det är ju en "bedömningsfråga" som det brukar heta. Tycker mest att det är löjligt. och som jag skrev i mitt lilla tilläg, hade SR varit konsekventa i bedömningen av vad som är övertramp eller ej så hade det väll iaf för mig varit en annan grej. Men ja lite löjligt.

nja det blir det väl inte om de nu ser _allt_ politiskt som övertramp

Jag tycker om Soran Ismail, tycker han är en duktig debattör och en bra person i debatten. Han har dock profilerat sig allt för mycket mot SD för att kunna vara SR-programledare under en valrörelse, så naturligtvis är beslutet helt korrekt. Ser gärna honom som en debattör under valåret men inte som programledare. Bra av SR att också tydligt markera att partiskhet inte hör hemma inom SR. Tyvärr hade detta behövts i fler fall då det finns ett par till programledare i SR som tydligt inte är opartiska och som stundtals glänser i sitt hat mot SD, som dessutom till skillnad från Soran är programledare i politiska program. Ett bra första steg av SR alltså, men man borde agera likadant i fler fall.

isola: Anar att en av dem snart kommer att hamna med Soran i karantän....
Den inkvoterade invandrare i tankesmedjan är uttalad vänster och sysslar mer med att propagera för sina åsikter än vad han sysslar med att göra humor och satir i programmet. Lyssnade på en "satirisk debatt" med honom i tankesmedjan och det var nog bland det mest pinsamma jag lyssnat på. Han verkade inte förstå att programmet gick ut på satir utan gick på allvar in i debatten för att vinna folk till hans vänstersida, utan att ens snudda vid att vara satirisk. Han är alltså inte bara partisk utan även värdelös, han hade gärna SR fått sätta i karantän.

NiklasW: Den inkvoterade invandrare i tankesmedjan är uttalad vänster och sysslar mer med att propagera för sina åsikter än vad han sysslar med att göra humor och satir i programmet. Lyssnade på en "satirisk debatt" med honom i tankesmedjan och det var nog bland det mest pinsamma jag lyssnat på. Han verkade inte förstå att programmet gick ut på satir utan gick på allvar in i debatten för att vinna folk till hans vänstersida, utan att ens snudda vid att vara satirisk. Han är alltså inte bara partisk utan även värdelös, han hade gärna SR fått sätta i karantän.

Soran? Varför skulle han vara inkvoterad? Det finns gott om invandrarnamn på SR och Soran är himla underhållande och dessutom en rätt hyllad komiker så folk vill ju lyssna på honom.