Forumet - Spå i handen?

Spå i handen?

2452 0 15
Kan man spå i handen? För jag har tänkt lite på det.
Att man kan se hur bra hjärta man har, hur länge man lever osv. Men det är bara jag av mina vänner som har kortare streck på handflatan! Det sägs väl att man lever kortare då? Eller nåt sånt. Jag kollade på en sida: spaatjenester.net/index.asp?mi...

Det låter säkert sjukt, men jag antar att jag är en sån person, det är intressant, som sagt! ;)

Vad tror ni? Har någon också kortare streck på handflatan, som inte når ända fram som jag?

Har du långa streck eller korta?

Det är såvitt jag vet faktiskt vetenskapligt bevisat att handflator kan berätta om en persons personlighet men de kan däremot inte säga någonting om ens framtid, den skapar man själv. Men om man nu är intresserad av palm reading så behöver tex en kort livslinje (den böjda linjen nära tummroten) inte alls innebära ett kortare liv.

Spana också in:

Brk g:

det är åtminstone ett ganska konstigt och dumt antagande att utesluta korrelation mellan kroppsliga och mentala attribut, vare sig det rör sig om genetiska eller förvärvade.


Mm precis som fysiognomik. Det är dumt och konstigt att jag inte tror på något som saknar vetenskapligt bevis och som kan förklaras med mycket annat såsom "cold reading". Väldigt konstigt.
RyalNotch:

Det är dumt och konstigt att jag inte tror på något som saknar vetenskapligt bevis och som kan förklaras med mycket annat såsom "cold reading". Väldigt konstigt.


det handlar isf inte om en spådam som sitter och kollar på handen i fem minuter utan om typ eventuella korrelationer mellan hur ofta man sluter handen <-> nervositet/neuros, o. dyl. kanske omöjligt att kontrollera i praktiken pga många andra variabler som påverkar utfallet i större grad, men ändå tänkbart.