Forumet - Spänningshuvudvärk?

Spänningshuvudvärk?

974 0 19
Jag har tidigare haft ont i huvudet pga dålig syn och problem med bihålor. Har då haft tryck i pannan. Men nu har jag fått någon konstig huvudvärk. Spänner på olika punkter i huvudet och ibland bränner det också. Har ofta tryck i bakhuvudet, ner mot nacken.

Har ibland konstiga arbetsställningar vid gitarr spelande och sittande vid dator.

Googlade runt men hittade inte något konkret svar på dessa symptom. Vad kan det vara? Någon som lider av spänningshuvudvärk och känner igen dessa symptom?

//Orolig tjej..

Spana också in:

anooonymous:

Är också väldigt stressad av mig. kan det bero på det?


Stress leder många gånger till att man spänner sig och således drabbas av spänningshuvudvärk. Det är som du säger att det spänner på olika punkter i huvudet, oftast kring tinningen. Den brännande känslan känner jag inte riktigt igen, heller inte att det stramar mot nacke och skulderblad. Men det kan säkert vara olika från person till person.

Känner du att värktabletter hjälper? För mig hjälper värktabletter föga, utan jag måste vila samt massera huvud och ansikte för att det ska bli bättre.

Försök ta det lugnare och vara uppmärksam på om du går runt och spänner dig. Om det hjälper och huvudvärken minskar är det troligen spänningshuvudvärk.