Forumet - Spartips

Spartips

9716 0 43
Dela med era BÄSTA spartips!

Senaste tolv månaderna så har jag spenderat mer än 40000kr på onödigt skit och mår skit över att jag kunde ha spenderat dessa pengar på ett bättre sätt, som att spara dem. 

Frågan är dock HUR man sparar på bästa sätt! Har försökt länge och det slutar bara med att jag plockar ut pengarna efter 2 dagar...

Syftet med tråden kan väl bli att vi delar med oss av våra bästa spartips med varandra! :)

Spana också in:


Amadeus Från Syd:
Jag tror du har fel där!

Jag tror att alla kan förändras och lära sig att hantera pengar, dock att det är en tuff väg att gå. Men sen tror jag även att det hänger på en själv, om man verkligen vill lära sig eller inte. 
Ja det var mest på skoj. 

Ja om man verkligen vill så kan man. Det är nog det bästa tipset. Verkligen verkligen vilja. Men det är hur svårt som helst. 
Jag har kassa bok nu. Men innan hade jag det allt i huvudet, jag lärde mig tidigt i gymnasiet tror jag när jag insåg att jag inte gjort något med studiepengarna och de fylldes på, så är det även nu att de fylls på för mig med en liten summa. Jag har slutat köpa snacks om föräldrarna inte är hemma då kan jag tänka mig köpa det, och då brukar de bli över till hela veckan för min lilla mage. Vi fikar alltid ute det första vi gör och turas om. Hjälper till extra ibland hemma mer än vad jag gör normalt. Men har aldrig fått pengar för att jag måste städa mitt rum så det känner jag inte igen. 

Sen vet jag tusen kr går till konstmaterial två gånger om året, byxor och skor 4 gånger om året. Sen bara loppis grejjer som jag försöker sluta med och verkligen hitta vad för stil jag har hemma. Tar kort på det mesta. Kanske ger nya idéer. Jag älskar och ta kort.
Och är väldigt säker vilka affärer jag kan dissa efter jag provat dålig kvalité som Cubus. Cassels och indiska hör ganska bra ihop, de lockar mig. Sen fortsätter jag kämpa med och gå in i svindyra butiker och därefter billiga, hittar vad jag blir intresserad av som var jag ska köpa en plånbok ifrån. Glitter eller den andra finare väskaffären.

Jag bjuder inte heller så mycket som jag gjorde förr när man fikar, då är det bättre kunna fika en lättare fika eller bara ta en promenad och sitta på en bänk med något hemifrån. Märker ofta det är samma personer och vilka som kan bjuda tillbaks på andra saker. Så det varierar. Presenter kan jag köpa ibland lite random, och då tänker jag om det är något jag kan ha användning av.
Det var någon som lärde mig något angående spartips.. är bara rädd för vuxen grejjer. Ni vet säkert vad promakers är och några fiber pennor kan kosta från 30 till 60kr och i pack kostar dem plötsligt 200kr om man är i bokhandeln men det finns något ännu dyrare. Mina copics. Jag köpte en låda för tusen kr och visste inte man behövde en refiller ändå hade jag läst på så mycket om dem men när en av de hade torkat då läste jag mer och hittade ett Youtube klipp hur man fyllde på pennorna. Detta lärde jag mig nu att en refiller kostar 80kr och sparar tio pennor men jag behöver också läsa på om det och sen är det frågan om jag förstår hur man gör med påfyllningen.

Men jag har alltid funderat om det är värt med fiber pennor i ett paket när inte ens alla färgerna finns och då är det bättre plocka för hand. Trött

Så mycket förkunskaper om allt..