Forumet - Spice

Spice

1879 0 19

Spana också in:

Enligt vänner som rökt en hel del grönt är ruset av spice en lindrigare variant av cannabisruset. Spice gör dig i stort sett bara trött och ger huvudvärk. Dold text: Kan väl inte klassas som en tripprapport?

Har läst att vissa spice-blandningar är utblandade med lite vad som helst. Och att de därför kan vara skadliga att röka. Har dock inget belägg för detta eller för hur pass skadliga de kan vara, men samtidigt säger det ju sig självt att knark inte är hälsomedel direkt.
som substitut till cannabis under kortare perioder fungerar det. åtminstone de nya rökmixarna (jag påstår inte att det är särskilt likt cannabis, men användningsområdet är ungefär detsamma).

problemet kommer när du röker under en längre tid. man känner sig seg och det verkar inte vara nyttigt alls för lungorna.
För att försöka uttrycka mig utan att styka på "rekommendera olagliga droger" paragrafen så skulle jag säga som jag säger om de flesta andra RC's (för det är ju tekniskt sätt de det är), de olagliga alternativen (nu är ju spice också olagligt, men ni förstår vad jag menar) är så pass mycket mer testade under så pass mycket längre tid att deras bieffekter har blivit grundlagt studerade, RC's (där jag inkluderar Spice samt de övriga lagliga versionerna som har kommit av dem pga. dess innehåll) har oftast ej testats i så stor skala, och många av de nya RC's:en som kommit ut har oftast gjort så inte många veckor efter de blivit syntetiserade.

För att sammanfatta, OM man nu skulle pröva, så skulle teoretiskt sätt det säkraste valet vara "orginalet" framför den systetiska versionen..
Spice är olagligt numera då det klassas som narkotika, så ifall man idag vill testa Spice så är det lika bra att bara testa Cannabis direkt eftersom Spice ursprungligen marknadsfördes som ett lagligt substitut till Cannabis.

Personligen tycker jag inte alls att det gav samma effekt som cannabis. Ganska lamt faktiskt. Dyrt var det också. Typ 250 kr för 3.5 gram som.

Spice är farligt för det är ingen som vet vad det är, för folk besprutar plantan med en kemikalie som är inte har klassats som olagligt än, och det är ingen vetenskap bakom det, kan verkligen vara helt livsfarliga ämnen. För många unga hör ordet lagligt och tänker att det är ofarligt. 
Läste en artikel för ett par år sedan om 2 unga killar som hade köpt spice, i tron att lagligt = ofarligt. Spicet var besprutat med en sorts LSD-analog, doserna dom fick i sig var så höga att deras hjärtan i princip exploderade. Många droger i världen utvecklades som medicin från början, dessa är säkrare pga av den långa utvecklingsprocessen och tester. Det e ju aldrig ofarligt dock.