Forumet - Språk i musik?

Språk i musik?

351 0 34
Lyssnar ni mest på musik till språk ni förstår (typ svenska och engelska?) eller bryr ni er inte om vilket språk det är på?

De språk jag lyssnar mest på är nog japanska, engelska, svenska, finska. Men även ungerska, turkiska etc. Jag försöker variera mig, och ibland lär jag mig några ord på andra språk tack vare musiken. Det är speciellt bra med japanska, då jag läste japanska i gymnasiet. Då håller man det vid liv lite grann. Franskan jag läste i grundskolan har jag glömt helt också hållet. :/

Jag kan ibland bli lite irriterad på att det är mest amerikansk musik på radio och i tv, och om det är från någon annanstans är det ändå sjunget på engelska... Fastän det finns jättebra musik på andra språk också.

Spana också in:

Jag kan bara ta till mig låttexter på svenska, men jag lyssnar ofta på musik på både engelska, tyska, franska, spanska, ryska, japanska, italienska mfl. En del av dessa språk förstår jag, andra inte alls, men så länge musiken är bra gör det inget. I vissa fall kan jag leta fram översättningar av texterna så jag på ett ungefär får ett hum om vad de handlar om.