Forumet - Språk

Språk

1610 0 3
Hej!

Jag undrar om det är någon av er som har det svårt med att lära sig nya språk? Jag upplever väldigt mycket svårtigheter med alla lära mig nya språk. Jag är t.ex ganska så dålig på engelska och så fort jag har lär mig några nya ord så glömmer jag dem. Går läraren genom något om grammatik så glömmer jag också det. Men när det gäller andra ämnen så är det inte så utan där kommer jag ihåg saker och ting en längre tid. 

Och om ni är bra på att lära er språk och speciellt engelska, hur har ni lärt er massa ord och att skriva uppsatser och sånt? 


Ett bra sätt att lära sig att förstå engelska bättre på är att välja en tv-serie (eller någon du hittar på en streamingtjänst) och börja att titta med svensk text.
Efter ett tag kan du prova med att se den med engelsk text och sedan till slut ta bort texten helt! På detta sätt får du först lära dig översättningen av engelska till svenska. Sedan får du lära dig hur engelska ord stavas och till slut får du lära dig att förstå engelska utan extra hjälp. Denna metod har fungerat jättebra för mig när jag har tittat på Star Trek där de använder väldigt många avancerade ord.
Jag skulle försöka att ta det ganska långsamt och att se en hel del av serien innan man byter eller tar bort undertexterna så att man inte blir överväldigad av den ökade svårighetsgraden.