Forumet - Språkstörning

Språkstörning

1303 2 31
Hej,
Jag har en generell språkstörning och undrar bara ifall någon mer i detta forumet har det.

Det märks genom att jag kan stamma, läspa och allmänt ha svårt att prata. Dock är det hela tiden så jag uppleva inte som helt trög:)

har också svårt med grammatik, stavning, punktering och annan grammatik.

man kan också diskutera för att jag har autism(fråga mig någonting om usa KAN ALLT).

Spana också in:


lundaelev:
Jag är bara 17 år vilket betyder att jag inte kan bestämma det själv. Min psykolog ville utreda mig för autism när jag var liten fast det sa nej. Så tydligen vill de inte.
Om du fortfarande känner att det är aktuellt så borde du fråga igen. Möjligheten finns att de sa nej för att du var såpass liten. För att de sa nej då betyder inte att du kommer säga nej nu! Glad

YungG:
Om du fortfarande känner att det är aktuellt så borde du fråga igen. Möjligheten finns att de sa nej för att du var såpass liten. För att de sa nej då betyder inte att du kommer säga nej nu! Glad
Sant, dock så har jag en taktik som jag utför i skolan. Jag försöker göra det tydligt för mina lärare att jag kanske har det utan att säga något. Till exempel berätta om mina specialintresse och sånna saker.

YungG: Det känns ju som en ofattbart mer effektiv teknik att bara prata med en lärare/kurator om det? Man ska inte försöka få någon att gissa vad man själv tänker, det slutar sällan bra då alla människor tänker olika. Det är mycket bättre att ta tag i det själv än att "ge bort" ansvaret till någon annan
Jag vet! Men jag e något extremt rädd för att prata med folk på och ”ta tjuren i horna”. Kommer också bli sjukt pinsamt när ens föräldrar får reda på att man har sagt till ens lärare att göra.
Prata med kuratorn på din skola! Denna person har tystnadsplikt och får inte säga någonting till dina föräldrar utan dit godkännande. På detta vis kan ni lägga upp en plan som du är komfortabel med innan dina föräldrar får något veta. Jag vet att det känns supertufft, men du kommer vara glad att du tog steget, jag lovar. Skit i att ta tjuren i hornen, sparka honom i pungen istället! Visa att det är du som bestämmer över ditt liv.

YungG: Prata med kuratorn på din skola! Denna person har tystnadsplikt och får inte säga någonting till dina föräldrar utan dit godkännande. På detta vis kan ni lägga upp en plan som du är komfortabel med innan dina föräldrar får något veta. Jag vet att det känns supertufft, men du kommer vara glad att du tog steget, jag lovar. Skit i att ta tjuren i hornen, sparka honom i pungen istället! Visa att det är du som bestämmer över ditt liv.
Får väll prata med en lärare eller kurator då:) tack för du svarade!