Forumet - Språkval, i desperat behov av råd!

Språkval, i desperat behov av råd!

597 0 16
Hej, har precis börjat i gymnasiet, och jag måste medge att jag är rätt förvirrad än så länge, inte nog med det, så måste jag byta språkval, eftersom italienskan blev inställd... Valet står mellan franska, tyska och spanska, men eftersom jag redan gått franska i 3 år och tycker det suger så står valet mellan tyska och spanska.

Och nu till min fråga: Vilket är i regel lättast att lära sig mellan tyskan och spanskan? Tyskan är ju lik svenskan i många ord, men grammatiken är ju för jävlig, eller?
Vilket av de två språken är roligast att lära sig, spanska borde ju vara det man har störst användning av, eftersom det är ett så stort språk.

Jag måste ha bestämt mig i morgon bitti, så det är ganska brådskande! Endast seriösa svar tack.

Tack på förhand!

Spana också in:

Katz:

Har du hunnit ha lektioner i tyska än? Vsd tycker du om det? Svårt/enkelt, kul/tråkigt osv


haft en lektion. asså det verkar inte så svårt som franska och spanska eftersom att det är lite likt svenska ändå med vissa ord så om lärarn säger någonting på tyska så kan du ändå lista ut lite utav det med hjälp utav svenska språket.

min lärare sa att det finns en gräns med det tyska språket när det gäller grammatiken.. och efter den gränsen så kan du det mesta inom det grammatiska språket och det är mkt ord som man kommer höra om och om igen [shake].. jämfört emot Spanska/Franska då den grammatiska delen bara fortsätter och fortsätter.. I tyska språket så slutar grammatiken efter en viss gräns. .. men jag fattade inte det där riktigt.

fast visst låter Spanska och Franska betydligt snyggare än tyska..
men jag tror att tyska är lättare att lära! [y]

det här blev långt XD [badgrin]