Forumet - Sprit beslagtagen, minderårig, kallad till förhör

Sprit beslagtagen, minderårig, kallad till förhör

8919 0 50
För att göra lång historia kort, så blev min sprit beslagtagen igår av polisen. Hade en hel vodka och 3 öl. Dom tog mina uppgifter, namn etc och sa att de var dumt och att jag kommer bli kallad till förhör.

Dom försökte också luska ur langarens namn, ljög och sa att han bor på en viss adress och de var första gången jag köpte av han så vet ej vad han heter. Så sa dom: - Men du blir kallad på förhör, och förhoppningsvis så vet du namnet då, också lät dom mig gå.

Jag personligen tror inte förhöret blir av. Dom har för mycket att göra än att ta in en 17 årig kille som hade lite sprit, men man vet aldrig.
Så vad händer egentligen om jag blir kallad? Blir de böter? Vad händer om jag håller mig vid falska langarens gata och inte säger hans namn?

Vilka fler konsekvenser blir de? Tacksam för svar.

Spana också in:

ChosenByDestiny:

Så vad händer egentligen om jag blir kallad? Blir de böter? Vad händer om jag håller mig vid falska langarens gata och inte säger hans namn?


Jag tror inte att du kommer bli kallad, troligare att de ringer dig och ställer några frågor över telefon...om du gick och drack på en allmänplats där man inte får dricka så blir det runt 700 spänn i böter om de är oschyssta. Men summan varierar lite på vilken kommun det är.

Om du inte drack så har du inte gjort något olagligt.
Du kommer nog inte att bli straffad på något sätt. Det är ju inte olagligt att dricka alkohol om man är under 18, det som är olagligt är att sälja alkohol till minderåriga och att köpa ut till minderåriga. Har hört att om man inte säger vem man fått spriten av, så får föräldrarna automatiskt skulden, men det har jag svårt att tänka mig.
de hände några tejejr som kom på fest hos mig för kanske ett halvår sen fast detta var verkligen stört!
de tog deras uppgifter och hällde ut deras sprit, hade tydligen hört att de skulle fixa med, så de kom hem till ena tjeje sen och hällde ur spriten igen :S:S asså vette fan varför dessa inte har bättre saker för sig, särskillt här i tälje[tired] dock inget förhör, böter vette fan