Forumet - stack från alkoliserad far, vandrahem

stack från alkoliserad far, vandrahem

162 0 1

Hej alla!

Kan börja med att förklara min situation, jag har bott hos min far i 2 veckor han va full varje dag och gnällde och sa att jag va värdelös osv, jag har nydligen blivit arbetslös och därför jag bodde hos far. En dag så tog de stop jag sa emot och knuffade in honom i väggen vilket resulterade att vi började bråka. Han sa att jag skulle sticka därifrån och de va precis vad jag gjorde. 

Jag ringde mor och sa vad som hade hänt och hon ringde socialen och förklarade att jag inte hade någonstans att ta vägen, dem ringde upp mig kort efter och hämtade mig hos far (Då de är 3 mil till stan) Jag förklarade allt till socialen och att jag ej hade några kontanter elr jo 17 kr på kortet vilket inte räcker långt, i alla fall dem fixade allt till mig och fick även pengar till mat, även tillfälligt boende på vandrarhem och ett busskort (Då vandrarhemmet ligger 3,5 mil bort).

Tänker aldrig mer snacka med far eftersom han dricker och trycker ner en.. Har varit tsm med en tjej i 4 år enda sen jag va 16, jag har mått psykiskt dåligt i 3-4 månader nu vilket gjorde att jag princip sket i allt.. 

Bor förtillfället på ett vandrarhem då jag har sagt upp kontakten med alla mina kompisar då jag ville komma ifrån all jävla skiten aka droger.. 

Jag ringde runt hela dagen idag till alla privata hyresvärdar(I stan) och förklarade min situation, det va förgäves.. Hade nästan gett upp hoppet, jag ringde till den sista på listan jag hade skrivit upp och drog samma historia, han sa att han förstod min situation och ville hjälpa mig på alla möjliga sett så han sa att han hade en etta på 22 kvm som uppsägningstiden låg på 2 månader men han sa att jag kunde ta över den om socialen betalade halva hyran(1200kr 14 dagar) jag kunde få flytta in omgående efter han har fått godkännande från socialen! 

Nu till min fråga, kan socialen neka mig detta boende? Tänker på att vandrarhemmet kostar 2450kr för 14 dagar så det är billigare, socialen kanske tycker att jag visar motivation att hitta boende? Jag är jätte orolig nu att dem kmr neka men vad tror ni? Jag pallar inte sitta här, känner mig helt utstött.. 

Är 20 år och har bott på vandrarhemmet i 1 och en halv dag. Ursäkta alla stavfel men skriver från mobilen.

Är mycket tacksam för alla svar!

Kommentarer (1)

  1. Kan tillägga att jag ej misskötte jobbet. Företaget hade arbetsbrist och jag va bara lärling så jag rök först

Tråden har 1 svar. Sortera efter:

Spana också in:

Jag är osäker på hur soc har sina relger men generellt brukar det vara:

Du skaffar ett boende. Du fyller i en ansökan om försörjningsstöd på deras kontor. Du skriver i hyran, hur många barn du har, vad du harför ekonomiskatillgångar och så. De prövar dinansökan och kommer antagligen godkänna den.

Ring soc och kolla, berätta om lägenhetsjakten idag. I de flesta kommuner fixar intesoc lägenhet åt dig utan det får ud göra själv, så att du hittat en är bara positivt! Deras krav brukar vara att du ska ta den lediga lägenhet med lägst möjliga hyra, vilket du verkat fixa nu :)