Forumet - städa dator

städa dator

2487 1 26

Hej jag undrar vad jag ska använda när jag ska tvätta rent min dator? Elektronik gillar ju inte vätskor så diska tillsammans med allt porslin är inget alternativ.

Vad ska jag rengöra den med den är en filthy skamfläck i min bostad. Kan jag ta lite ajax på en dammtrasa för att lösa upp fläckarna eller finns det spesiella medel man ska ha?

Spana också in:

Tangentbord går ju med dammsugare, om det är ett löst tangentbord. På laptop brukar jag dra över med trasor på knapparna.
Dammsug inte datorn. Blir elektrisk spänning som kan slå ut komponenter. Gjorde detta en gång och gjorde en liten tabbe. Tänkte inte på att jag hade laddaren i samtidigt så när jag stod där med metallröret från dammsugaren och dammsög så fick jag mig en jävla stöt i armen...

Stationär dator eller notebook? Är det en stationär dator med separat tangentbord kan det kanske vara idé att köpa ett nytt tangentbord, kostar i regel bara en hundring nytt eller en tjuga hus Myrorna. 

Är det en notebook så är det väl dammsugaren samt en blandning av vatten och diskmedel och en diskborste som gäller. Plocka bort munstycket på dammsugaren och sug bara med slangen. När du fått bort ALLT löst damm, blanda vatten och diskmedel och doppa diskborsten i blandningen o stänk av allt överflödig "blandning" och skrubba sedan tangentbordet. Eftertorka med en ren handduk. Låt torka något dygn innan du startar datorn igen.

Kör men fönsterputs. Det funkar bra och används av rekondfirmor som renoverar datorer. Spraya försiktigt. Helst på en trasa om det är typ tangentbordet du ska göra rent. På plana ytor, runt musplattan och på locket kan du spraya direkt. Skärmen går också bra att rengöra men fönsterputs men se till att datorn är avstängd om du ska rengöra skärmen. Skärmar gillar inte tryck när dom är påslagna.