Forumet - Ställ diagnos på mej: uppsvälld och ont i magen

Ställ diagnos på mej: uppsvälld och ont i magen

731 0 23
Hej allihopa!

Jag har under ca 5 års tid haft problem med att min mage sväller upp som en ballong och gör ont då och då. Jag har egentligen inte tänkt på det så mycket innan eftersom att jag trodde det var normalt, vilket det tydligen inte var :P.

Det enda sättet för att få det att gå över är att lägga mej ner på något och sträcka ut magen.

Det kommer inte regelbundet heller, ibland kan det gå några veckor imellan "anfallen" och ibland har jag ont nästan varje dag.

Någon som känner igen sig eller har någon aning om vad det kan vara?

Spana också in:

ratlover:

Jag har funderat lite på om det kan vara typ laktos eller något, men isåfal borde jag ha ont varje gång jag druckit mjölk tycker jag.


Kände en som fick typ sådär av något ämne som fanns i bland annat lök och paprika... Fast hon fick värre symptom.
Finns jättemycket konstigt som man kan vara känslig mot.
exithere:

Jag hade samma problem. Min anledning var att jag hade superdålig mat på jobbet. Så jag köpte såna där actimel shots och tog en till frukost varje morgon (jätte viktigt att du äter frukost) Sen är det bra om du motionerar.


okej, jag äter nästan aldrig frukost, mår illa på morgonen, särskilt av yoghurt och annat slemmigt :P tränar gör jag redan, konståkning 6 ggr i veckan [smile]
- Laktosintollerant/överkänslig mot laktos? Gluten? Boka tid hos läkaren och gör blodprov. Jag brukar själv kunna dricka ett glas mjölk och får inte ont i magen då, men större mängder kan inte min kropp bryta ner.
- IBS? Isåfall, kontakta en dietist.
- Annars kan du testa Dida (finns på hälsokosten, har hört mycket bra om dom), och att dricka en Proviva Shot varje dag. Lycka till!