Forumet - Stamning

Stamning

310 0 6
Tja Min stamning den är jobbig i vardagen den gör så att när jag typ ska t.e.x ska säga mitt namn, när jag ksa träffa en ny tjej o aa det är ett helvette  i vardagen  de hjälper lite om jag pratar långsamare men jag kan inte styra stamningen o det är synd  vad tycker ni jag ska göra? hur kommer den tjejen jag träffar när jag stammar?

Spana också in:


Danne_cars: Tja Min stamning den är jobbig i vardagen den gör så att när jag typ ska t.e.x ska säga mitt namn, när jag ksa träffa en ny tjej o aa det är ett helvette  i vardagen  de hjälper lite om jag pratar långsamare men jag kan inte styra stamningen o det är synd  vad tycker ni jag ska göra? hur kommer den tjejen jag träffar när jag stammar?
Inget man alltid kan kontrollera tyvärr. Jag vet inte hur det blir med hjälp från logoped då jag inte tagit del av den hjälpen då jag klarat mig ganska bra trots min stamning, men försök att slappna av bara. Annars sök hjälp hos logoped, sjuksköterskan på skolan kan nog hjälpa dig få kontakt med en.
Inte mycket till tröst men det försvinner mycket med tiden. Hos mig satt den i länge och den har inte försvunnit helt än heller. Men det hjälper att bara prata mycket med människor som du är bekväm med. Jag spelade mycket spel och satt i skypesamtal med folk dagligen och fick mitt sociala utbud den vägen vilket gjorde att jag successivt kunde ta mig ur min stammning. Du får ha tålamod helt enkelt.