Forumet - Stark/hemsk dokumentär om polisen i Sydafrika

Stark/hemsk dokumentär om polisen i Sydafrika

964 0 2

http://www.svtplay.se/video/1995679/massakern-i-marikana

Den handlar inte om polisen, utan mer specifikt om http://en.wikipedia.org/wiki/Marikana_miners'_strike

Polisen väljer att öppna eld mot strejkande gruvarbetare som kräver en löneökning ifrån cirka 2000 SEK -> 4000-6000 SEK. 44 människor blir ihjälskjutna. De blir nedskjutna som boskap av POLISEN - i ett civiliserat land.

I sådana här stunder inser man hur bra vår poliskår faktiskt är.

Senast ändrad 29 Apr 2014, 10:10 av André Vifot Haas

Untouchable: Staten bygger på våld, det ska man aldrig någonsin förringa.
Stater har dödat många - ja! Men nu talar vi om 2010-tal och en stat som generellt sett anses höra till den rika skaran av stater där det är mycket ovanligt att polis agerar på det här sättet (Det har inte hänt vad jag vet). Det har i Sverige aldrig hänt i modern tid. (Senaste seklerna).
1931 sköt svensk polis ihjäl 5 (!) stycken demonstranter, vilket blev en stor skandal och en händelse som ibland nämns än idag. Det var alltså nästan ett decennium innan Hitler körde igång på allvar - samtidigt som det var 5 som fick sätta livet till, jämför det med 44 i Sydafrika för två år sedan.
Då förstår man vilken skandal den här händelsen blev. I efterhand stod polischefen och berömde sina poliser som "gjort sin plikt". Samtidigt i Sverige blir det rättegång om en polis spänt åt handklovarna något för hårt på en tungt kriminell aggressiv typ (OBS RETORIK - OBS, så folk med asperger förstår).