Forumet - Starka självständiga kvinnor!? Nu förstår jag varifrån det kommer!

Starka självständiga kvinnor!? Nu förstår jag varifrån det kommer!

102 0 0
Lilith skapades, enligt en urgamla hebreiska legender, före Eva för att bli Adams hustru i Edens lustgård. Hennes oresonliga humör gjorde dock fredlig samvaro omöjlig, och hon kämpade bittert emot alla krav på underkastelse.

Lilith är en nattdemon, en självständig varelse som inte alls ville underordna sig mannen, Adam, trots det ynglade de massor av barn, snabbt och oupphörligt men hon vägrade t ex att ligga under Adam i deras äktenskapliga förening.

Hon gjorde tydligen bara det hon själv tyckte var roligt, i motsats till sin efterföljerska, Eva.

Lilith hade en hemlig trollformel, "Sem Ham Forash", och då hon uttalade den försvann hon upp i luften. När Adam ville ha sin praktfulla sexualpartner tillbaka bad han Gud om hjälp. Gud sände tre änglar efter henne, Sanvi, Sansanvi och Semangelaf. Ängla trion lyckades spåra henne till Röda havet, men Lilith hade tröttnat på Adam som bara försökte härska över henne, och vägrade att komma. I stället fick Adam den vackra och fogliga Eva. Och det var ju praktiskt för deras tre söner att ha Liliths döttrar att välja mellan när de skulle gifta sig.

I eftertiden har hon lyckats ställa till med mycket ofog. Bland annat är det hon som är stammoder till de underjordiska. Inte underligt om huldror, bergakungar, alver och andra är så sexuellt lagda!

_____________________________

Alltså den där Lilith låter som alla mina ex-flickvänner. [chocked]

Image

Tråden har inga svar… än.