Forumet - Starta egen communitie - Hur?

Starta egen communitie - Hur?

1516 1 19
Jag vill skapa Communities med olika ämnen.
Inte bara 1 Communitie jag har så mycket att dela med mig
vill kunna ha gästböcker , lägga upp video etc..
eget bildgalleri med mera.. den stora frågan är hur gör man en communitie? en sådan som Facebook exempelvis..

Spana också in:

anonymajag:

Anställ en kodare antar jag :Pmen det är roligt att pilla med det själv och lära sig något. om man nu är intresserad av det. Finns mkt hjälp på nätet. men att skapa ett "seriöst" community som första projekt blir nog ganska svårt


Jag är väldigt intresserad framför allt nyfiken ochså.
Tycker att HTLM koder är kul att pilla med
även sysslar med photoshop , så ett intresse finns alltid [smile]
Erram:

Jag är väldigt intresserad framför allt nyfiken ochså.Tycker att HTLM koder är kul att pilla med även sysslar med photoshop , så ett intresse finns alltid


Vad kul! :)
men som aristoteles sa så kommer man inte långt med bara html.

Ett serverspråk är ett månste, speciellt när det gäller ett community.

Lär dig html,css,javascript och php eller annat server språk så ska det nog rulla på bra :D

css och html är inte så svårt att lära sig. beroende på hur mycket tid man lägger ner osv så tar det några veckor kanske ,att lära sig de taggarna som är användbara. men att anvädna dem på ett korrekt sätt osv kan ta längre tid
Här får du en checklista:

1. Se till att identifiera nyckelfaktorer i din applikation. Vad ska folk kunna göra? Vad ska de inte kunna göra?
2. Bygg upp generella funktionsspecifikationer för all funktionalitet. Gå tillbaka till tidigare punkt ifall du känner att något saknas.
3. Gör ett designförslag. Se till att identifiera alla dina vyer för att sedan rita en skiss på dem. Gå tillbaka till tidigare punkter ifall du saknar information.
4. Identifiera datastrukturer samt vilka inputs och outputs du har. Gå igenom designförslagen och bygg en databasstruktur utifrån detta. Gå tillbaka till tidigare punkter ifall det saknas information.
5. Sätt upp en utvecklingsinfrastruktur. Gärna med Continous Integration och flera olika dev-miljöer, men allra minst en. Se till att konfigurera din produktionsmiljö och någon miljö för att hantera din versionshantering. Ta gärna en titt på tidigare punkter ifall något saknas. Efter att arkitekturen är klar så kan du börja fundera på vad för programspråk du skall använda. HTML och CSS är rätt självklart, men jag rekommenderar att du använder Haskell eller .NET för backend.
6. Nu kan du börja implementera. Glöm inte bort testningen! Det är alltid en bra idé att anställa personer som har som enda arbetsuppgift att testa. Utveckla gärna din applikation med testdriven utveckling. Din CI-miljö kan vara guld värd för att hjälpa dig!
7. Skriv klart. Ifall någon information saknas gå tillbaka till tidigare punkter.

Använder du de här punkterna så tar nog utvecklingen bara sex månader till ett år för ett mindre team och kan nog, exklusive utvecklings- och produktionsmiljöer, gå på så lite som fem-tio miljoner. Lycka till!