Aviseringar
Rensa alla

Starta egen communitie - Hur?


Erram:

Jag är väldigt intresserad framför allt nyfiken ochså.
Tycker att HTLM koder är kul att pilla med
även sysslar med photoshop , så ett intresse finns alltid

Du kommer behöva mycket mer än så dock. Om du skall bygga något från grunden så bör du lära dig något programmeringsspråk också.


   
SvaraCitera

Erram:

Jag är väldigt intresserad framför allt nyfiken ochså.Tycker att HTLM koder är kul att pilla med även sysslar med photoshop , så ett intresse finns alltid

Vad kul! 🙂
men som aristoteles sa så kommer man inte långt med bara html.

Ett serverspråk är ett månste, speciellt när det gäller ett community.

Lär dig html,css,javascript och php eller annat server språk så ska det nog rulla på bra 😀

css och html är inte så svårt att lära sig. beroende på hur mycket tid man lägger ner osv så tar det några veckor kanske ,att lära sig de taggarna som är användbara. men att anvädna dem på ett korrekt sätt osv kan ta längre tid


   
SvaraCitera

Att kunna html/css och vara bra på photoshop ger dig bara en layout.

Ska du ha en community måste du jobba med det som finns i bakgrunden - och det gör man bara med php och liknande kodspråk.


   
SvaraCitera
Erram
Ämnesstartare

ponyfist:

Att kunna html/css och vara bra på photoshop ger dig en layout.Ska du ha en community måste du jobba med det som finns i bakgrunden - och det gör man med php och liknande kodspråk.

Kanon [smile]


   
SvaraCitera

Här får du en checklista:

1. Se till att identifiera nyckelfaktorer i din applikation. Vad ska folk kunna göra? Vad ska de inte kunna göra?
2. Bygg upp generella funktionsspecifikationer för all funktionalitet. Gå tillbaka till tidigare punkt ifall du känner att något saknas.
3. Gör ett designförslag. Se till att identifiera alla dina vyer för att sedan rita en skiss på dem. Gå tillbaka till tidigare punkter ifall du saknar information.
4. Identifiera datastrukturer samt vilka inputs och outputs du har. Gå igenom designförslagen och bygg en databasstruktur utifrån detta. Gå tillbaka till tidigare punkter ifall det saknas information.
5. Sätt upp en utvecklingsinfrastruktur. Gärna med Continous Integration och flera olika dev-miljöer, men allra minst en. Se till att konfigurera din produktionsmiljö och någon miljö för att hantera din versionshantering. Ta gärna en titt på tidigare punkter ifall något saknas. Efter att arkitekturen är klar så kan du börja fundera på vad för programspråk du skall använda. HTML och CSS är rätt självklart, men jag rekommenderar att du använder Haskell eller .NET för backend.
6. Nu kan du börja implementera. Glöm inte bort testningen! Det är alltid en bra idé att anställa personer som har som enda arbetsuppgift att testa. Utveckla gärna din applikation med testdriven utveckling. Din CI-miljö kan vara guld värd för att hjälpa dig!
7. Skriv klart. Ifall någon information saknas gå tillbaka till tidigare punkter.

Använder du de här punkterna så tar nog utvecklingen bara sex månader till ett år för ett mindre team och kan nog, exklusive utvecklings- och produktionsmiljöer, gå på så lite som fem-tio miljoner. Lycka till!


   
SvaraCitera