Forumet - Starta ungdomsförbund för FI

Starta ungdomsförbund för FI

1493 0 35
Hej, det är så att jag bor i en liten kommun och vi har inte så många ungdomsförbund här. Eller Jo det kanske vi har, men inte inom FI. I alla fall så fick jag tanken att starta ett ungdomsförbund (om det nu är rätt ord ens aja hursomhelst) för FI (feministiskt Initiativ) men det är ju inte precis något man kan göra över en natt. Jag orkar inte med en massa politiska åsikter i den här tråden nu utan undrar mer över möjligheterna att genomföra detta. Kan man söka bidrag av kommunen? Och hur går jag till väga isåfall? Är ju otroligt mycket att tänka på och en lång väg dit. Men vad tror ni? Är det en bra idé och hur ser förutsättningarna ut?

Emmie Viklund: Hej, det är så att jag bor i en liten kommun och vi har inte så många ungdomsförbund här. Eller Jo det kanske vi har, men inte inom FI. I alla fall så fick jag tanken att starta ett ungdomsförbund (om det nu är rätt ord ens aja hursomhelst) för FI (feministiskt Initiativ) men det är ju inte precis något man kan göra över en natt. Jag orkar inte med en massa politiska åsikter i den här tråden nu utan undrar mer över möjligheterna att genomföra detta. Kan man söka bidrag av kommunen? Och hur går jag till väga isåfall? Är ju otroligt mycket att tänka på och en lång väg dit. Men vad tror ni? Är det en bra idé och hur ser förutsättningarna ut?
Jag vet att detta forum mest är om sex och skit men vi seriösa ungdomar måste ha någonstans att skriva också

Spana också in:

Förövrigt, varför göra en politisk tråd om man inte vill höra folks eventuella åsikter? Orka med ''safe spaces''.

Som svar till dig Emmie, du kan säkert starta någon organisation för F! men tyvärr lär du nog inte få så mycket gehör och du lär nog inte få så många aktiva medlemmar tyvärr. F! kommer inte komma in i riksdagen igen och inte heller MP eller L förmodligen. Du bör bli aktiv i ett annat parti istället eller kanske skapa ett obundet ungdumsförbund som driver feministiska frågor.
Ingen verkar ju svara på Emmies fråga, utan bara dissar F!.

Emmie, vad jag förstår det som är du inte ännu medlem i F!s ungdomsförbund, ungfeministerna.   De har många lokala avdelningar, som går att finna på deras hemsida. Du kanske kan eventuellt kan ta kontakt med någon där för att se om det går att starta upp en avdelning i just den kommun där du bor? 

Däröver kan man vara politiskt aktiv och driven i sina frågor utanför det partipolitiska, sprid flygblad, skapa debatter om det du brinner för etc. 

https://ungafeminister.se/lokalavdelningar-2/ 

Det är hemsidan för F!s lokala avdelningar. 

Maymay:

Jag visade hur jävla uselt ditt argument är. "Alla som röstade på Hitler var inte nazister"...

min poäng var att alla som röstar på SD behöver inte vara nazister men partiet är det

Emmie Viklund: Nej verkligen inte. Men folket i Tyskland levde under väldigt dåliga omständigheter efter första världskriget. Om då en man kommer fram och säger att han ska göra allting bra så är det självklart att de röstar på han. Men han manipulerade ju mest bara, ungefär som SD.

aa precis och om SD får makten kommer det bli samma sak. dom vill gasa ihjäl alla invandrare och jimmie åkesson har sagt att Hitler är hans största idol

tussilagon:

min poäng var att alla som röstar på SD behöver inte vara nazister men partiet är det


aa precis och om SD får makten kommer det bli samma sak. dom vill gasa ihjäl alla invandrare och jimmie åkesson har sagt att Hitler är hans största idol
jag vill ju gärna höra det med gasa ihjäl alla invandrare  och att hitler är jimmies största idol

och sen är ju inte SD nazister precis AFS är mer nazister än SD för tillfället