Forumet - Statist

Statist

3393 0 68
Hejsan!
Jag har hittat lite olika sidor för statister, stagepool, statist.se och statistarkivet och jag undrar om ni vet vilken av dem som är bäst, om ni hört något om dem eller själva har erfarenheter! Ge gärna tips på hur man lättare får statistjobb m.m. Är redan medlem på filmcafe.se och det går lite segt...

Tack på förhand [y]

Spana också in:

Flygfä:

jag undrar om ni vet vilken av dem som är bäst,


Jag är medlem på stagepool och filmcafe. Hittills har jag inte fått något på stagepool (vart medlem i lite mer än ett år) och det känns som att det bara kostar pengar. På filmcafe har jag fått typ tre statistjobb på några månader och det är ju gratis så det är min favorit. Har en kompis som är med i statist.se och har fått några jobb och tycker att det är bra. Lycka till!
Jonnybravo91:

Bingo!

Givetvis är jag inte någon etablerad regissör, det vore bara sjukt. ^^


Ja, men så är det ju. Det finns nog inte en enda regissör som inte började som du, med egna små projekt och idéer. Sen gäller det att bli bättre, skaffa sig erfarenheter och jobba sig uppåt!

I kombination med mina studier (gymnasiet) så frilansar jag endel som skådespelare, vilket är vad jag verkligen brinner för. Tar på mig alla möjliga sorters jobb, både små och stora och har en hel del erfarenhet inom "mediabranschen" i stort. Så om du behöver en 18 skådespelare någon gång så hör av dig ;)
cyber:

Det finns nog inte en enda regissör som inte började som du, med egna små projekt och idéer. Sen gäller det att bli bättre, skaffa sig erfarenheter och jobba sig uppåt!


Det finns ju alltid de som åkt räkmacka efter deras släktingars tidigare framgångar i branschen, men dessa blir ju heller sällan särskilt stora. ^^

cyber:

Så om du behöver en 18 skådespelare någon gång så hör av dig ;)


Tja.. Var bor du och hur lätt är du att få till en annan ort if needed?

Vi kan iofs ta detta över PM. [smile]
Idoufe:

Jag har statistat ett tiotal gånger. Dessa statistroller fick jag via kontakter. Men jag föreslår att du kontaktar bolagen osv direkt. Skaffar kontakter osv.

Börja med SVT


Jag gör en liten inflikning här. Jag jobbar för närvarade som statistansvarig på SVT och tv-serien Anno 1790 som är deckare i 10 delar. Vi söker statister i alla åldrar till inspelningen som fortgår fram till och med aprill. Jag ser att det är ganska många här som vill vara statister och erbjuder er därför en möjlighet till detta. Om ni är intresserad av att vara med som statister så skicka iväg ett PM till mig så återkommer jag med info om hur ni går tillväga.

På länken nedan finns en trailer för tv-seriens första avsnitt som produktionsbolaget Pampas Produktion gjort.

http://www.pampasproduktion.se/portfolio.asp

Vänligen
Johan
Jonnybravo91:

Tja.. Var bor du och hur lätt är du att få till en annan ort if needed?

Vi kan iofs ta detta över PM.


Väldigt lätt, jag är van "tågåkare" och åker ständigt kors och tvärs över vårt avlånga land. Transporten är ju egentligen lite mer utav en ekonomisk fråga, snarare än en praktisk.

Haha, ja det är nog bäst det! [wink]