Forumet - Stefan Löfven utlyser extraval - Vilka vinner på det?

Stefan Löfven utlyser extraval - Vilka vinner på det?

18046 1 124
Det politiska läget är är låst och Stefan Löfven tänker den 29e December utlysa extraval som ska hållas den 22 Mars. Vilka tror ni vinner mest på ett extraval? Kommer Fi in, eller kommer dom rösta på ett riksdagsparti?
Senast ändrad 3 Dec 2014, 18:20 av Chibibbi

Spana också in:

De klara vinnarna kommer fortsättningsvis att vara SD, med ett visst tapp från alliansen och en liten ökning till det rödgröna blocket. F! kommer inte komma in denna gången heller.

Läget kommer att bli lika låst som innan. Det man kan försöka ta till sig efter detta är att sluta vela och krypa till korset och samarbeta med varandra eller låta den parlamentariska krisen fortgå.

Kudhos: "Alliansen var ändå rätt bra ändå. Vi hade inget sånt här när de regerade!"
Man får hoppas att folk tycker att ett land med ett välfärdssystem är värt lite slit snarare än en lugn och stabil nedmontering av välfärden och den lugna och stabila misär som blir följden för alla utom tjocka plånböcker om välfärden avskaffas. 

Zymba: Med tanke på att det troligtvis lär vara betydligt lägre valdeltagande så tror jag att småpartierna kommer att öka, eventuellt kan F! komma in om alla deras medlemmar är lika taggade som i september och SD kommer att öka.
Dock känns det som de fick rätt mycket stödröster, är beredda att göra så igen när det blev som det blev?


Om pensionärerna och annat folk lyssnat nu så bör SD backa.Jag är rädd för nyvalet: jag tror tyvärr att den gynnar SD i egenskap av missnöjesparti för de som föraktar etablissemanget, vilket i sin tur kommer att gynna den välfärdsfientliga borgerligheten, då SD gynnar högern och högern i ett europeiskt perspektiv förr eller senare har visat sig vilja samarbeta med SD:s motsvarigheter i Europa. 
Jag tror att mittenväljare som förut gick till SD eventuellt kan ha börjat känna sig skakiga och väljer att gå tillbaka till M. S blir en ganska stor förlorare med sämsta resultat hittills, MP desamma som nu, KD åker eventuellt ut, Fi fortsätter att stå utanför (vore bara tråkigt om de kom in på en högre procentandel vid lågt röstdeltagande) och C växer något. M kanske hinner pull sin shit together eller så gör de inte det - om de gör det kommer det ligga runt 25. Om inte hamnar de nere vid 21 igen. V minskar lite men står ändå relativt stabilt.