Forumet - Stockholm vill bygga ett 225 meter högt byggnad.

Stockholm vill bygga ett 225 meter högt byggnad.

3847 0 47

Malmö leder med 190 meter.
Göteborg vill svara med 200 meter.
Nu kontrar Stockholm med 75 våningar.
– Jaså, Stockholm vill bygga högre. Det var roligt. Kom de på det nu? säger Ola Serneke, vd för byggföretaget Sefa till Göteborgs-Posten.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17355603.ab

 I Sverige har vi länge kunnat se att man varit mycket återhållsam med att bygga höga byggnader och hus. Vore det inte bättre att bygga högre för att få bukt med den s.k bostadsbristen som finns.

Vad anser ni om detta egentligen? Bör man bygga mer skyskrapor och höghus i Sverige.

En annan länk med mer om byggnanden

Planerar bygga 75 våningar högt hus i södra Stockholm

Spana också in:

Själva anledningen till att man från början byggde högt var ju för att det var dyrt att köpa en fastighet och det då lönade sig att bygga på höjden, det fanns något slags ekonomiskt och stadsplaneringsmässigt logiskt i det hela.  Bygger man fler bostäder så är det ju i grunden positivt men det här däremot med skybar och fan och hans moster verkar mest vara ännu mer lyxbostäder åt dom besuttna klasserna medan det finns en massiv bostadsbrist för unga och studenter. Projektet kan ta sig helt enkelt

finns något jag gillar med städer som faktiskt känns som städer, snarare än en stadskärna och sen en oändlig mängd förorter. att bygga på höjden åstadkommer det, lite. och det kan vara väldigt ekonomiskt och effektivt också, för den delen. och en grej som många missar, ska man bygga ut förorterna så måste man skära ner på en av två saker, jordbruk eller natur. bygger man på höjden slipper man göra det i samma utsträckning. jag vill inte ha färre parker i stockholm eller mindre skog (varav mycket är ekologiskt viktig) i dess närområde. sen att det kostar, jovisst, men vad ska vi annars med vår bnp till, bredare vägar för stadsjeeparna? bostäder är viktigt. 


My dreams are her:
Varför och vad bör man göra?
Man bör på kommunal nivå sluta sälja/reservera markområden i kommuner till byggherrar utan att ställa krav på vilken typ av bostadshus som ska byggas och ha en tidsgräns på när det ska stå klart.
Som det ser ut nu så kan kommunen endast bestämma vilken typ av byggnad som ska uppföras om det är kontor/ bostäder/ butik etc. Anser att det borde gå att i planbestämmelserna att bestämma att det ska vara X antal hyreslägenheter etc (som före 1980)