Forumet - Stöd för att flytta hemifrån?

Stöd för att flytta hemifrån?

588 0 5
Hej!

Är 19 år och arbetslös, men vill redan nu mer än något annat flytta hemifrån, tyvärr klarar jag inte det utan en inkomst. 

Ända sedan jag föddes har mina föräldrar bråkat varje dag utan mellanrum, trots otaliga försök att lösa det så är det nu 19 år senare värre än någonsin. Jag dras in i bråken, våran relation försämras för varje dag som går och den har nu nått botten. Jag har tydligt märkt ut och berättat att jag vill avbryta våran relation och kontakt för all framtid. På grund av detta har jag levt i djup depression dom senaste åren, jag måste bara fly härifrån. Vill helst lämna mina föräldrar bakom mig och skapa en ny och egen framtid. 

Finns det bidrag eller liknande stöd att söka för att få hjälp att kunna flytta hemifrån? Om någon har erfarenhet av detta, hur tar jag första steget och vem kontaktar jag? Är det socialen som gäller?

Tack.

wizaldy: Är det socialen som gäller?
Detta är väl det bästa alternativet. Dem kommer prata med dig om varför du vill flytta och sedan göra en bedömning om du då har rätt till försörjningsstöd eller inte. Du kommer få söka arbeten och vara inskriven på Arbetsförmedlingen samt göra det som dessa säger till dig för att kunna få försörjningsstödet.
Är inte så insatt i det här, men troligtvis är det socialen du behöver kontakta. Vet dock inte vad som krävs för att dom ska hjälpa dig. Jag menar att dom anser ju antagligen att du har boende osv, då kanske det inte räcker att du "inte vill bo hemma längre". Tror det kan vara svårt att.få hjälp av dom. Särskilt om du bor i en ort med bostadsbrist..

Spana också in:

Om det fanns ett bättre ord att beskriva detta med snarare än "bråk" så skulle jag använt det. 

Jag vet att dom mesta i min ålder vill ha en egen lägenhet och kunna flytta. Skillnaden är att jag MÅSTE hemifrån. Jag är i en depression, jag mår skit. Jag sover hela dagarna, det finns ingen glädje, ingen livsgnista, jag hittar inget syfte med livet längre. Jag måste få en chans att skapa en egen ny och bättre framtid, utan att påverkas av mina föräldrar.

Det måste väl vara en giltig anledning? 

Jag försöker tänka tillbaka till den dagen jag kom hem från skolan med ett leende, och när jag gick innanför dörren, kunde behålla detta dagen ut. Tyvärr krossades det redan första sekunden. Mobbning, trakasserier, fysiskt våld, min familj är sjuk och jag påverkas.