Forumet - stöjda motsatta partier för att slippa Sd?

stöjda motsatta partier för att slippa Sd?

558 0 122
om högern får mindre procent röster än vänstern så skulle jag utan problem i god sportsmansanda rösta på vänstern trots att jag tillhör högern för att slippa Sd och få en mer seriös politik. skulle du med det?

skulle du?

Spana också in:

lacostekrokodilen:

skulle du med det?


Ja, jag skulle med att du gjorde det; rösta på vänsterblocket för att få en seriösare politik.
Höhöh

Det där var tråkigt, här kmr ett mer seriöst svar

[x] Nja

Jag skulle inte inför nästkommande val göra det draget, men om jag fann situationen lönlös skulle jag kanske, högst möjligen kunna göra det.
Steget att byta parti inom det egna blocket är inte så lång, men det skulle å andra sidan inte förändra något i det här fallet. Jag är lite tveksam när det gäller att byta block; skulle behöva sätta mig ner och fundera ett bra tag först.

Eloge till dig för intressant frågeställning!
lacostekrokodilen:

ponera mest en möjlighet, principen är densamma oavsett vem som vinner. det tråden handlar om är om du kan stödja något du inte stöjder


Fast om de du stödjer har chans att vinna så finns det väl ingen anledning till att inte stödja dom?

Jag är inte förtjust i Sverige Demokraterna, men jag kan inte direkt påstå att de är mycket sämre än resten av vänsterblocket, bortsett från invandringsfrågan så är det ju nästan rakt av gammal socialdemokratisk politik de för.
Sming:

Just nu är det ju inte ens klart vilket block dom kommer att gå med i, även om det lutar klart mot den borgerliga sidan.

Jag skulle aldrig få för mig att börja rösta på ett parti som jag inte sympaiserar med bara för att kunna stänga ute ett annat parti.


Jag har svårt att tro att något av blocken kommer att acceptera dem! oavsett vilken inriktning de har... (hoppas SD dör!!!)
Dumt tänkt.

Vi säger att du tänker rösta på Moderaterna. Och att alla opinionsundersökkningar dagen innan valet säger att de rödgröna kommer få 1% fler röster än Alliansen. Skulle du då rösta på någon vänsterparti för att slippa se SD som vågmästare? Är det inte bättre att rösta på det du tänkte innan och sen se ditt parti bestämma över allt annat än invandringspolitiken?
Sming:

Just nu är det ju inte ens klart vilket block dom kommer att gå med i, även om det lutar klart mot den borgerliga sidan.


Både V och MP har väl sagt att de inte tänker samarbeta med SD i regering under några omständigheter? Så länge inte SD blir större än V och MP sammanlagt är det ju således klart att det kommer bli högern eller som obundna till block. Socialdemokraterna lär ju bra mycket hellre samarbeta med V och MP än med SD.

Sheriffen:

sen se ditt parti bestämma över allt annat än invandringspolitiken?


Du menar alltså att SD ändå är ett rent enfrågeparti?
De kommer alltså lägga ner sina åsikter om införandet av kristen fundamentalism i Sverige, sitt abort- och homomotstånd och dylikt?
Gentlemannen:

Fast om de du stödjer har chans att vinna så finns det väl ingen anledning till att inte stödja dom?


nej, men antag att högern får 35%. vänstern 45%. SD 20%. varken högern eller vänstern vill sammarbeta med SD. då kan jag tänka mig i god sportsmananda stödja att vänstern bildar regering. givetvis tänker jag sedan motarbeta dom i riksdagen i de flesta frågor men du fattar principen.
Sheriffen:

Skulle du då rösta på någon vänsterparti för att slippa se SD som vågmästare?


skulle rösta borgligt men stödja att vänsterkanten bildar regering. dock skulle jag förespråka ideologiskt liberalt i alla frågor. bara för att man styr regeringen så styr man inte lagförslag osv. finns flera förslag där både sidor rösta för osv. men skulle i en förtroendeomröstning stödja en vänsterregering hellre än ett högeralternativ med sd som regering.