Forumet - Stopp för jätteläsk i New York

Stopp för jätteläsk i New York

219 0 27
Nu är det förbjudet för restauranger och andra matställen i New York att sälja muggar och flaskor som innehåller mer än 45 cl läsk.

Orsaken till förbudet är att två tredjedelar av amerikanerna är överviktiga, och läskeblasken anses vara en viktig orsak till det.

Är det rätt med förbud eller borde det vara upp till var och en att bestämma hur mycket läsk hen vill dricka?

Vad tycker du om att New York förbjuder "jätteläsken"?

Spana också in:

André Vifot Haas:

Helt rätt! (Du röstade på detta alternativ)
40.0% (6 st)


Pga har sett dem i verkliga livet, samt människorna som dricker dem. Tycker inte att detta ska göras till en överstatlighetsdiskussion. Är helt säker på att alla brutalt feta inte är individualister och att ingen annan förutom dem kan eller mår bra av att dricka så mycket cola.
André Vifot Haas:

Det är upp till var och en att bestämma! (Du röstade på detta alternativ)


Upplys. Sprid kunskap. Då slutar folk köpa stora drickor/annat fett och dåligt själva och roten till problemet försvinner. Sådana här förbud hjälper ingenting, inte i längden. Varför? För att de attackerar bara en liten del av det stora hela. Det är bara inskränkningar på individens rätt att bestämma över sitt eget liv, som dessutom inte uppfyller sitt mål; att minska övervikten bland den amerikanska befolkningen.

Vad är poängen?
André Vifot Haas:

Det är upp till var och en att bestämma! (Du röstade på detta alternativ)


sser inte varför alla ska behöva lida för att tjockisarna är korkade, om man inte är tjock är det inget farligt alls med att dricka läsk. sedan så förbjuder de ju som jag förstått det även light-läsk. vilket bara är typ enormt bajskorkat om det är övervikt man motverka.

så nej, tycker bara att det känns som att någon har bajs i hjärnan eller nåt[n]
Nintendos BFF:

sser inte varför alla ska behöva lida för att tjockisarna är korkade, om man inte är tjock är det inget farligt alls med att dricka läsk.


stora mängder är inte särskilt nyttigt för en smal person heller.
är man ute efter flera liter läsk är det bara att köpa två muggar istället för en...
visserligen kan även "tjockisarna" göra som så, men vägen till det osunda levernet är inte lika enkel.

de flesta förtär mer om det finns mer att tillgå.

Nintendos BFF:

sedan så förbjuder de ju som jag förstått det även light-läsk. vilket bara är typ enormt bajskorkat om det är övervikt man motverka.


aspartam eller vad sockerfri läsk innehåller nu för tin ökar sockersuget, så nej, det är väl inte bajskorkat?
Chibibbi:

Det är en begränsning i och med att de tar bort en viss mugg. Då begränsas man till att behöva använda andra muggar för att få den drickan man vill ha.


Var väl ett övervägande gällande vilken typ av problem som är viktigast. Amerikaner värnar ju om sin individualitet som det högsta av allt, så det kommer att skapa protester om det är ett riktigt problem för många.