Forumet - Stoppa Matchen 6-8 mars

Stoppa Matchen 6-8 mars

115 0 16
"6-8 mars 2009 mötes Sverige-Israel i en Davis Cupmatch i tennis i Baltiska Hallen, Malmö. Stoppa matchen-kampanjen arbetar för att matchen ska stoppas och att Sverige ska bojkotta Israel.

Ockupationen av Palestina, massakern i Gaza och de grova kränkningarna av de mänskliga rättigheterna som Israel har gjort sig skyldig utan att ta något som helst intryck av den internationella opinionen har lett oss till slutsatsen att en bojkott är det enda sättet för oss att påverka Israel mot en rättvis fred med Palestina.

Bakom Stoppa matchen-kampanjen står “Nätverket mot israels krig och ockupation” som är en bred samling organisationer, föreningar och partier som har arrangerat de senaste veckornas demonstrationer i Malmö.

Vi kräver:
STOPPA MATCHEN!
BOJKOTTA ISRAEL!"

http://www.stoppamatchen.se/

Spana också in:

värdeuppgift:

om dy köper min biljett kommer jag [blush]


Biljettförsäljningen har ställts in. [wink]

"Malmö kommun har nu beslutat sig för att inte släppa några biljetter till matchen Sverige-Israel i Baltiska Hallen 6-8 mars. Stoppa matchenkampanjen ser det som en halv seger med är inte nöjda förrän matchen stoppas helt och hållet. Mohanned Yousif från kampanjen kommenterar:

-Det är bra att inga biljetter ska släppas, om nu matchen spelas hoppas att det sänder ett budskap till de israeler som kommer att följa matchen hemifrån. Men det räcker inte - matchen måste stoppas. Vi har malmöbor, palestinier som har förlorat en bror, syster eller en anhörig. Att bjuda hit representanter för Israel är inte försvarbart.

Israels brutala krigsföring mot Gazas civilbefolkning under början av året har lett till att kravet på en bojkott åter har blivit aktuellt. Matcher där israeliska lag har deltagit har stoppats i bland annat Turkiet och Spanien och uppmaningar om en total bojkott av Israel har gjorts från palestinska fackförbund och intelektuella. Olof Holmgren från kampanjen:

- Med eller utan publik - Israels övergrepp är fortfarande lika grova, ockupationen av Palestina forstsätter med oförminskad kraft, blockaden av Gaza är fortfarande lika kvävande. Vi säger, precis som tidigare: Stoppa denna skammens match!

Under torsdagen fortsätter kampanjaktiviteterna. En graffittimålning kommer att målas på P-Huset Anna i centrala Malmö till stöd för kampanjen. Välkomna att titta förbi - vi börjar vid 10.30 och håller på i några timmar."