Forumet - ! ! ! STOPPA MONARKIN ! ! !

! ! ! STOPPA MONARKIN ! ! !

324 1 7
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14462839.ab


http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/rebeccaweidmouvell/article14461406.a...

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article14460642.ab

Är det här rätt? Är det rätt, i ett demokratiskt att det finns fotfarande gamla Gustav Vasa ättlingar som suger åt sig mer och mer pengar ju mer de blir?

Estelle föddes, jaja who care. Men vad får kungafamiljen rätten att sno åt sig mer miljoner kronor bara för EN person? Räcker inte de miljoner de får regelbundet?
Tusentals ensamstående mammor klarar att försörja ett barn för en tusenlapp ungefär(som dem får i barnbidrag) men ändå vill kungafamiljen ha mer?


Hur kan det moderna Sverige ha sådana personer? Det här handlar inte om pengar, utan vad kungafamilj har för rätt att leva i extrem lyx utan slit och jobb? Herregud kan man inte spendera pengarna tillexempel att minska brottslighet, barnfattigdomen osv.. för att åtminstonde minska Sveriges brister?

Spana också in:

För min del så vill jag se Sverige som republik. Monarkin är en föråldrad, odemokratisk och skattesugande institution. Tänk vad mycket annat vi skulle kunna satsa våra pengar på än detta feodala tramsprojekt som att ge hemlösa nånstans att bo, bygga hyresrätter, renovera järnvägen (och byta ut ledningen i SJ), satsa på välfärd och utbildning, främja kultursatsningar, satsa på forskning för ny miljövänlig teknik och energi och botemedel för tex cancer etc.. Ja ni fattar.