Aviseringar
Rensa alla

Stor muslimsk sammankomst - kvinnor förbjuds äga rum


Ämnesstartare

Och så får vi ännu en gång lära oss hur det här med islam är förenligt med jämställdhet och västerländsk kultur Rullar ögonen

Inga kvinnor välkomna på stor muslimsk samling

Dawa-rörelsen hyr i helgen Himmelstalundshallen och omkring ettusen muslimska män från hela Skandinavien väntas dit. Kvinnor är portförbjudna.


Norrköping

I entrén möter vi män i långa ljusa särkar och turbaner, eller små mössor. De verkar ägna sig åt morgonbestyr. Någon borstar tänderna medan andra umgås eller läser koranen. Inne i ishallen har bönemattor rullats ut och ganska många ligger i sovsäckar på golvet.

När jag presenterar mig och räcker fram handen, skakar den man i turban som sitter vid ett bord och tar emot deltagarna, på huvudet. Han vill inte hälsa på en kvinna, men är hjälpsam och ringer efter en person som kan berätta om det stora evenemanget.

Efter en stund kommer AkmalHyder, som inte heller vill ta mig men fotografen Håkan Sjöström i hand. Han är ursprungligen från Bangladesh, men kom till Sverige 1978 och är numera professor i företagsekonomi.

http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/inga-kvinnor-valkomna-pa-stor-muslimsk-samling-9894356.aspx

Finns även att läsa på arbetarbladet för den som vill:

Nåväl, finns det något vi nu kan dra lärdom av från den här händelsen?


   
Citera
Ämnesstartare

Weeaboo: Nåväl, finns det något vi nu kan dra lärdom av från den här händelsen?

Att du är dum i huvudet som dömer alla muslimer efter ett event? Jag går inte och dömer kristna efter en tur till pingstkyrkan osv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

A islam är en kvinnoförnedrande religion som kommer ta över världen 


   
SvaraCitera
sudd
 sudd

Mata inte ts, trots allt är det många inlägg han eftersträvar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det är tyvärr inget ovanligt...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Gallimatias: Att du är dum i huvudet som dömer alla muslimer efter ett event? Jag går inte och dömer kristna efter en tur till pingstkyrkan osv.

Gjorde min pikanta trådstart dig upprörd?

Nå, jag tror inte att det här är representativt för hela den muslimska entiteten, det är dock en sida av islam som blir allt mer påtaglig i det svenska men även i det västerländska samhället som helhet. Och vi befinner oss snart vid vägskälet om vi ska acceptera dessa främmande yttringar, eller om vi ska stå upp för vårt egna och enligt mitt tycke bättre synsätt. Vilken sida väljer du?


   
SvaraCitera