Forumet - Stora ekonomiska skillnader

Stora ekonomiska skillnader

1556 0 56
Vad tycker ni om att vissa (t.ex.) kändisar är JÄTTErika - typ så rika att de klarar sig på sina pengar livet ut - samtidigt som vissa inte har mat/pengar för dagen typ hela sina liv?

& jag vet att kändisarna "förtjänar" det de har (alltså att de jobbar för sina pengar) men tråden handlar inte om det. Handlar mer om att det inte behöver vara så eländigt som det är, om alla hjälps åt lite.

Spana också in:

Att man kan bli så enormt rik är dumt egentligen. Många idrottare inom framförallt fotboll, tennis och golf blir ju otroligt rika. Sen kan man ju tycka att utbildning borde löna sig betydligt mer än idag. Snittlönen för bussförare är inte många papp efter lärarlönerna... Men antar att tråden är mer om de extremt rika, och där tror jag många kan instämma med både Zodd och mynona
Det är absolut orättvist.
Och jag anser att de ekonomiska prioriteringarna är helt åt helvete. Istället för att personer inom sport tjänar utlösa summor, likaså kändisar... Människor som jobbar med människor, jobbar med att hjälpa människor, borde däremot få högre summa. Men jag anser att de som ska prioriteras i pengafrågan är dom som verkligen behöver de mest, där människor inte ens har mat för dagen.
Jag tycker att det är viktigt att det finns just den moroten och möjligheten till enorm framgång, då den kan motivera många personer. Dessutom får man ju också (oftast) mycket pengar på grund av hårt arbete. Självklart finns undantag och situationen är annorlunda i andra länder, men jag skulle vilja påstå att sveriges system är balanserat och bra i dagsläget. 
Kändisar kanske inte gör mycket "egentligt" arbete, men å andra sidan är det helt upp till oss konsumenter hur mycket de kan tjäna, så jag ser inget fel i det. Om något så är jag däremot emot att man kan ärva en förmögenhet och slippa jobba på grund av det, utan jag anser att man trots allt ska behöva kämpa för pengarna. 

Ruttenfisk: Jag tycker att det är viktigt att det finns just den moroten och möjligheten till enorm framgång, då den kan motivera många personer. Dessutom får man ju också (oftast) mycket pengar på grund av hårt arbete. 
Mm helt rimligt att flera miljoner  svälter ihjäl varje år men de har iaf hilton som hopp. Kan hon bli rik kan de väl oxå

Nä det ligger mkt mer bakom rikedom än bara "hårt arbete". Drf alla som arbetar hårt inte är rika. Kapitalismen fungerar inte så där