Forumet - Stora eller små bröst?

Stora eller små bröst?

2119 0 24

Spana också in:

ekwall:

Vad har min politiska ställning med denna fråga att göra?


soosar gillar inte hjärtan

ekwall:

Det är väl i och för sig en fråga som blondinbella skulle ta upp i riksdagen om hon kunde.


nej bella har faktiskt skrivit ett inlägg idag.

"Den 7 juni är det EU-val. Då får alla som är över 18 år i Sverige rösta på vilka kandidater från alla Sveriges partier som ska få ta del av dom 18 svenska platser som vi får i EU. Dom här platserna är jätteviktiga och det spelar stor roll vilka som representerar Sverige där. En sosse är alltid en sosse, oavsett om den sitter i Sveriges riksdag eller som EU-parlamentariker. Här kommer därför en text som jag har skrivit om varför du ska rösta på moderaterna i EU-valet 2009:

Finanskrisen: Vi har en finanskris runt om oss. Medan Mona Sahlin tror att vi kommer ur krisen om vi stänger av Sverige ett tag, använder oss av protektionism och gömmer oss, så går det att rädda Sverige med våra egna skattepengar. Det är fel! En finanskris är global och vi i Sverige kommer inte ut den av oss själva, vi i Moderaterna vill ha ett starkt och öppet sammarbete med EU för att klara kriser.

Brottslighet: Vi i moderaterna tror på ett bättre polisiärt sammarbete mellan länder i EU, vi tror att man ska fokusera på att bekämpa brottlighet mellan gränserna istället för att fokusera på att övervaka medborgarna. Även om vi i Sverige har en bra lagstiftning om trafficking, narkotika eller terrorism så spelar det ingen roll om inte hela Europa sammarbetar. Dock får aldrig målet att bekämpa brottslighet såsom terrorism trampa den mänskliga integriteten med övervakning på foten.

Ungas röst hörd: Vi i Moderaterna vill ha in fler unga kandidater i EU. Medelåldern hos parlamentarikerna i EU är 56 år. Ska 56 åringar stifta lagar om regleringar kring internet och fildelning? Knappast! Vi i moderaterna vill få in våra unga kandidater för att få unga röst i Europa hörd och försvara friheten på internet.

Skolan: Vi i Moderaterna vill ha ett gemensamt betygsystem i Europa för att förenkla att unga människor ska kunna plugga och få jobb runt om i hela Europa. Varför ska det egentligen vara så krångligt, det är ju individens beslut? Det ska vara enkelt att kunna jobba och plugga utanför Sveriges gränser.

Jobb: Vi i moderaterna tror på ett EU som verkar för enklare regler för företag, mindre byråkrati och att det är lättare och en mindre kostnad att anställa människor. Som sagt så står vi i en lågkonjuktur nu och för att då öka jobben måste vi börja sammarbeta bättre runt om i EU, öka frihandeln och underlätta att söka jobb utan för Sveriges gränser om man vill och tvärtom, göra det enklare att komma till Sverige och arbeta.

Frihandel: Vi i Moderaterna vill öka Frihandeln och skrota socialismens jordbruksstöd. Jordbruksstödet som ger pengar åt Europas bönder (och försvårar för bönder utanför EU att exportera hit) förstör för frihandel och får fattiga delar av världen såsom Afrika att fortsätta vara fattigt. Vi måste handla med u-länder för att dom ska kunna få pengar och få ett bättre välstånd, därför bort med jordbruksstödet!

Miljön: Vi i moderaterna vill öka sammarbetet i EU för miljön och klimatet skull genom att ställa hårdare krav. Då kan vi sänka utsläppen mer och snabbare. Moderaterna leder miljöarbetet i Europa och genom vårt engagemang kan vi stärka Sveriges röst i kampen mot klimatförändringarna.

Starkt EU - men på lokal nivå: Vi i moderaterna vill ha ett starkt EU, världen ska ska inte styras enbart från Washington, Moskva eller Tokyo, hellre ett starkt EU med en svensk röst. Däremot ska inte alla beslut fattas i EUs huvudkontor i Bryssel såsom socialdemokraterna vill. Vi tycker att stora frågor såsom brottslighet och miljöfrågor ska styras på EU-nivå medan lokala frågor såsom välfärd, sjukvård och jobb ska styras av dom som vet och jobbar med det lokalt- Inte någon 200 mil ifrån.

Ett välkomnade EU: När det röda blocket vill stänga EU från att andra länder ska komma in så vill vi utviddga EU. EU ska inte vara för dom som ligger inom ett viss område på kartan utan för dom länder som vill följa vårt strävande efter öppenhet och en stark demokrati med konkurrenskraft. Vi har två val, antingen öppnar vi EU så att fattiga länder såsom Albanien får komma in och också sträva efter samma mål och ge deras medborgade chans till samma liv som oss, eller så väljer vi att stänga dom ute och istället låta dom komma hit till Sverige som flyktningar och få sitta i flyktningförläggningar och söka asyl senare och låta våra skattepengar gå åt det. Ett sammarbete tjänar alla på, fattiga som rika. Alla har rätt till demokrati!"


ur bellas blogg :)