Forumet - Stora fodertråden!

Stora fodertråden!

6497 0 46
Efter som att det finns en hel djungel av djurfoder att välja på och alla säger att deras foder är "BÄST" så kan det bli väldigt svårt att hitta ett foder som är bra på riktigt. Därför tycker jag att man i den här tråden kan dela med sig av bra och dåliga erfarenheter av olika foder till olika djur. Tänk på att det är väldigt individuellt vilket foder som passar till vilken individ, därför kan ett foder som fungerar bra för någon fungera sämre för någon annan eller tvärt om.

Gör så här:

Djurslag: (Här skriver du vilket djur fodret används till)
Foder: (Namn/märke på fodret)
C.a. pris: (priset på fodret)
Resultat: (Vad hände när du använde fodret?)
Betyg: (1-10, 1= mycket dåligt 10= Superbra!)


(Jag tycker att denna borde klistras!)
Geigerzähler:

(Jag tycker att denna borde klistras!)


Tycker jag med, jättebra initiativ!

Djurslag: Marsvin (cavia porcellus)
Foder: Märke: Supreme science Namn: Selective Guinea Pig
C.a. pris: Öh, nu står det stilla så jag minns inte. Vet att det ser dyrt ut men det håller längre än vad man tror.
Resultat: Alla marsvinen har fått förbättrade kroppar, alltså mer hull, de som redan hade hull har en stabil vikt och har ej ökat. Marsvinen ÄLSKAR fodret, de har tidigare inte vart så intresserade av pellets. Jag har själv smakat det (crazy cavy girl[blush]) och det smakar nyklippt gräs, det har bra innehåll exempelvis har pelletsen låg mängd kalcium (0.8%) vilket är ett måste i marsvinspellets. En superbra grej är att alla ingredienser är krossade och ihop blandade och bildar endast en typ av pellets, alltså kan marsvinen inte välja ut bara de goda bitarna utan de får i sig alla näringsämnen!
Betyg: 9, skulle kunna ha ännu lägre kalcium mängd.

Har även provat motsvarande för kaniner, det fungerar för min ena kanin. Hon har problem att behålla vikten men med den pelletsen håller hon en jämn nivå. Däremot har den andra kaninen fått problem i samband med pelletsen, hon kissar nämligen ner sig helt. Hon är vit men runt svansen och könet, och ibland över hela magen, är hon gul av kiss. Vi håller på att byta pellets nu och eftersom vi redan hade fröblanding (använder det endast som godis i vanliga fall) hemma får hon "lyxmat" just nu, men hon ska få bättre pellets snart... Dold text: Fröblandningen är mest för att se om det ger resultat eller om det ligger annat bakom..
Kanin
Stampe kaninpellets
209kr 18kg
Kaninerna håller sig i mycket fint hull, får lagom med energi och verkar tycka att det smakar ganska okej. Tyvärr så är det VÄLDIGT smuligt i botten och lite för lite växttråd (jag har dock ett mycket bra hö som kompenserar för detta) och pälsen håller sig fin.
Betyg: 8

Kanin
Lottie kanin- och marsvinspellets äpple/morot
150kr 7kg
Helt okej pellets för lite kräsnare kaniner. Tycker dock att pelletsbitarna var för små och man kan få mycket bättre foder för det priset, lite växttråd i detta också.
Betyg: 7

Kanin
Krafft groov 90 och krafft grov 125 (egentligen hästfoder)
Pris: 220kr 25kg
KATASTROF! De smalnade av över ryggarna, blev uppsvällda, fick tråkig päls och verkade inte må bra på det. Enda positiva är att pelletsbitarna var ordentligt stora.
Betyg: 1

Katt
Affinity Advance Cat Carnivore Adult
Pris: 445kr för 3kg
Riktigt bra hittills, de håller sig fina i pälsen, har fått mycket bättre tänder, bajsar bra, kräks inte och ser pigga ut. Riktigt mycket kött också, 75%!
Betyg: 10

Spana också in:

Luna Lovegood:

Vet du något om Pretty pets?


Nja, är mycket låg växttråd om jag minns rätt.

Luna Lovegood:

Känner att jag verkligen borde läsa på mer om kaninfoder..[blush]


Det är skitsvårt att hitta någonting vettigt, oftast så läser man att det skall vara över 20% växttråd men det finns inget sådant svenskt foder i alla fall. Jag tror att det beror på att man i USA och vissa andra länder inte använder hö och därför kompenserar med ett sådant pellets.
Luna Lovegood:

Vad är det egentligen?


Fibrer från växter, har jag uppfattat det som.

Luna Lovegood:

Rent spontant låter det som att man inte ska behöva så himla mycket av det om man har hö med hög kvalité och gräs när det är möjligt..?


Nej, precis. Mitt foder brukar ligga på 13-16% och det fungerar utmärkt ändå efter som att jag har ett bra foder. Om man vill så kan man höja "växttrådhalten" genom att blanda ut fodret med Oxbow bunny basic T, vet att många kaninhoppare gör det.
Geigerzähler:

Fibrer från växter, har jag uppfattat det som.


Kollade igenom innehållet på det foder som mina kaniner fått (som ena fått reaktioner på), alltså Supreme science (tror att den heter Selective rabbit eller liknande mer), innehåller ingen växttråd (trots att fodret är icke svenskt..?). Kanske är det som spökar... Dock har det högt fiberinnehåll... [shake]
Luna Lovegood:

Kollade igenom innehållet på det foder som mina kaniner fått (som ena fått reaktioner på), alltså Supreme science (tror att den heter Selective rabbit eller liknande mer),


Har kollat upp det fodret, det är väldigt mycket alfalfa i, det kan orsaka njursten som jag har förstått det. Växttråden ska dock vara 19% i det fodret.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Åtta:

Crazy! Du kan ge dem fina biffar för mindre pengar. [censur]


Det är ju ett mycket bra foder! [y]
Geigerzähler:

det är väldigt mycket alfalfa i, det kan orsaka njursten som jag har förstått det.


Oj fifan.. Skulle nästan kunna vara något sådant med henne kan man tänka sig eftersom det är urinen som är problemet... [sad]
Min baby... Är det operation som gäller för njursten, det är det va?
Dold text: 3½ årig kanin i bra form borde väl klara narkosen någorlunda?

Geigerzähler:

Växttråden ska dock vara 19% i det fodret.


Jaha :O
För det står inget om det :S
Ska kolla innehållsförteckningen på andra språk. ^^
Luna Lovegood:

Min baby... Är det operation som gäller för njursten, det är det va?


Ja, det är det. [n]

Luna Lovegood:

Dold text:


Det är nog ingen fara.

Luna Lovegood:

Jaha :O
För det står inget om det :S
Ska kolla innehållsförteckningen på andra språk. ^^


Antar att de översatt "crude fiber" till fibrer, men det är växttråd.
Åtta:

Ja jo, det ifrågasätter jag inte. Dina katter äter nog dyrare än jag, för det mesta.


De äter nog dyrare än oss. [rolleyes]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Ang. kaninfoder så måste man se till så att E-vitaminhalten inte är för hög, för mycket E-vitamin gör att deras kroppar inte kan ta upp A-vitamin och då börjar kroppen att samla på sig fett, inombords (detta syns alltså inte på utsidan, förutom att de kan få en hakpåse). Vet en tjej som började utfodra sina kaniner (hon hade avlat på samma stam i 20år) som började få problem med hakpåsar efter att ha bytt till ett foder (krafft groov tror jag?) med mycket hög E-vitaminhalt. När hon sedan tog och öppnade upp några av kaninerna så såg hon att alla organ var helt igenfettade! Sedan bytte hon tillbaka till det fodret som hon använt innan och då slutade hon få problem med hakpåsar, även på avkommorna till de som hade haft hakpåse.
Djurslag: Mina 6 kaniner.
Foder: Kanin/marsvins pellets, rätt grova bitar, stor grön påse från granngården,
C.a. pris: Billigt:D men priset har förtillfället fallit mig ur minnet.
Resultat: Finns nog en risk för inomhuskaniner att bli övergödda på det här fodret, denna pellets känns ganska fet men ändå ordentlig och bra. Till mina kaniner som spenderar sin tid utomhus året om är detta foder optimalt för de. Sålänge man inte överdoserar så är risken för övervikt minimal:)
Ger det en 8/10 (obs, gäller utekaniner)
Betyg: (1-10, 1= mycket dåligt 10= Superbra!)

Förlåt för dålig och lite flummig recension [cute]