Forumet - Stora porer, dör!

Stora porer, dör!

1003 0 13
Hej!

Jag mår väldigt dåligt över det här, och har haft det i flera år nu(minst fem) och mitt självförtroende existerar inte längre pga det här, så hån som svar undanbedes.

Har en fråga:
Finns det produkter som minskar och förminskar porerna i ansiktet, eller går det bara att ändra vad som finns/kommer ut ur dem?

Grejen är den att jag har skitstora porer, speciellt på och på sidan av näsan samt mellan ögonen en bit upp på pannan. Här är det värst, men har även över nästan hela ansiktet.

Alltså jag har en del finnar, men det värsta är ändå de här porerna som det kommer väldigt mycket talg(?) ur. Alltså var tredje dag typ kan man verkligen se det vita och dra med fingret så att det "lossnar" och då blir det liksom lent och ser rätt normalt ut förutom att jag då blir lite röd/svullen i någon timme. Mm... kan ju fortsätta så här. ELLER INTE :p Det är äckligt och ser ändå inte bra ut och tar onödig tid.

Så: Hjälper medel mot finnar mot detta eller är det något annat jag ska använda?
Jag har provat Stioxyl och Basiron, men de funkade inte(och de är ju mer mot finnar... inte porer?).
Just nu använder jag de här tre produkterna:
ACO cleansing face wash
ACO acnelösning som jag använder med bomullspads
L'ORÉAL Pure&Matt Deep cleansing gel pore declogging, soft scrub micro-beads
Vet inte om min hud blir torr av dessa, men tror inte det. Eller jag vet inte... vet inte vad som är normalt längre allvarligt talat.


Även om jag rengör så är ju mina porer stora, och det är inte snyggt. Men om det finns produkter som drar ihop dem eller "täpper igen" dem, blir det inte en massa bakterier och skit där då, så att finnar blossar upp?

Snälla hjälp :(

Spana också in:

Gå till en hudläkare, där borde de kunna ge dig olika produkter som ska hjälpa mot porer och sånt. Har du provat neutrogenas grejsimojs kräm eller vad det är, .. som ska hjälpa mot porer? Min kompis använder den och den funkar fint för henne.

sebbe:

Jag mår väldigt dåligt över det här, och har haft det i flera år nu(minst fem) och mitt självförtroende existerar inte längre pga det här


Hur gammal är du?
Det finns produkter som minskar porerna avsevärt men tror det är svårt om du har pormaskar.
Jag rekommenderar ändå att du skulle uppsöka typ acnespecialisten eller något, då dom rensar alla porer (och då rensar dom precis allt).
Efter det försök bara göra rent så mycket du kan utan att torka ut huden, använd fettfri lotion. Personer med mycket pormaskar bör ju göra portömningar 4-5 gånger per år.


acnespecialisten.se är deras hemsida, själv ska jag dit imorgon :)