Forumet - stora tråden för festivalutrustning

stora tråden för festivalutrustning

1735 0 45
stolen är viktig, där har jag inga idéer överhuvudtaget. jag vill ha en som inte går sönder, och som är iallafall skapligt skön att sitta i. den får gärna hålla för minst 500 kilo, vara eld- och explosionssäker, och skapligt lätt att bära.

tält, här är det tvåmannatält som gäller, men inga planer kring exakt vilket. vad gäller tält så är ju placering viktigare än faktisk modell, men något som inte absorberar regn alltför mycket är ju bra.

spriten har vi faktiskt planer inför, däremot. vi tänker fylla upp femlitersdunkar med färdigblandade drinkar, och skruva på kranar på dessa, så att man bara kan hälla upp sig en ny drink när tillfälle ges. detta göres på fulspriten. vindunkar är rätt bra, vin är behagligt, detta enligt samma modell. finspriten för shottande får däremot finna sig i att vara i flaskformat. några dunkar fulsprit för spontant drinkblandande kommer även det tas med, samt för påfyllning av de färdiga drinkarna. femlitersdunkarna kommer sedan att monteras på något lämpligt sätt, och märkas efter typ av drink. vi kommer förmodligen köra på vår egna variant av sprit+bravo äppeljuice+margaritamix, den är rätt awesome. vidare så kommer vi nog köra på någon variant av screwdriver, om vi hittar någon vettig blandning, kanske även någon vodka tonic. förmodligen något mer också.

vad gäller mat så kommer vi jobba på det. antingen så skiter vi i det, och tar endast med jordnötter och chips eller något liknande med mycket fett och mycket salt, för att förebygga bakfylla på morgonen. eller så förbereder vi någon form av mat som enkelt kan tillredas för ungefär ett camp, för ett dagligt mål varm, lagad mat. förmodligen något som bara förutsätter tillsättande av kokande vatten, möjligen i termosform. här kommer vi isåfall ta efter försvarets frystorkade måltider, vilket känns som en bra målsättning.

vad gäller bekvämligheterna så är vi ännu inte helt säkra på hur vi kommer göra. vi kommer vilja ha is, och letar efter någon typ av högeffektivt isolerande frysväska att fylla upp med kanske 10 kilo åt gången, en gång dagligen, det klarar man sig på i rätt många timmar. utöver det så kommer vi förmodligen ha någon typ av musikanläggning, driven på någon typ av större batteri. hur detta projekt kommer sluta meddelas tids nog.

Spana också in:

Strongolicious:

Både tält och stol inhandlas på Rusta.
En lyxig egenskap är mugghållare, det rekommenderas.


de stolarna är ju skitdåliga. har du någonsin sett en sån stol som faktiskt är hel efter första dygnet? den enda felsäkra varianten där är ju att köpa en stol per campdeltagare och dag, och det är inte riktigt hållbart, rent logistiskt.

Strongolicious:

Man köper färdig mat på plats.
Pizzerior ska ej underskattas.


den varianten är rätt skön, och det kan vi nog kosta på oss, men det är ändå bra för moralen att på något vis ha ständig tillgång till mat utan att behöva gå mer än 15 meter. tilläggas bör att den verkligt ätbara maten inte finns på campingen, utan på festivalområdet, utbudet på campingen är skitfattigt.
Budolicious:

Mat: ravioli på burk - 10 kronor för två måltider. Funkar att äta kall men har man spritkök är ju det att föredra. Inte världens godaste mat, men det är ju ffs festival.


tror inte på den varianten. innehåller för det första kött, för det andra så smakar dylik mat värdelöst kallt, och det är inte svårt att hitta något som smakar bättre varmt. och för det tredje så innehåller det inte på långa vägar nog stora mängder fett och salt för att på ett effektivt sätt jämna ut rubbad vätskebalans till följd av tre dagars alkoholkonsumtion.
Leijonsparf:

innehåller för det första kött


Sant, visste inte att det är ett problem för eder. Även jag försöker eliminera min köttkonsumtion.


Leijonsparf:

för det andra så smakar dylik mat värdelöst kallt, och det är inte svårt att hitta något som smakar bättre varm


Smak är väldigt subjektivt, så visste inte vad dina smaklökar sa om saken! ja, godare hittar du, men inte billigare.

Leijonsparf:

och för det tredje så innehåller det inte på långa vägar nog stora mängder fett och salt för att på ett effektivt sätt jämna ut rubbad vätskebalans till följd av tre dagars alkoholkonsumtion.


jösses. att jag inte dött på alla mina festivaler är ju ett under.
Strongolicious:

Nej, mer än 50% av stolarna höll!
Av dem som inte blev stulna då, vilket var många.


anser fortfarande inte att de är någon bra lösning, och att se mugghållaren som en bonus, trots att det är det första som går sönder på dem, är ju inget annat än en vanföreställning. men om man kan stöldsäkra dem och ta med iallafall en varsin extra, så. de är ändå riktigt sköna när de är hela.

hur skulle kedja och hänglås fungera för stöldsäkring, tro? man kan ju låsa fast dem i varandra.

Budolicious:

Sant, visste inte att det är ett problem för eder. Även jag försöker eliminera min köttkonsumtion.


ännu ett problem med kött är ju att man dör på fläcken om det blivit dåligt. har aldrig hört talas om någon som blivit matförgiftad av att äta vegetariska matvaror som inte är uppenbart genommögliga. och ja, festival, någon kommer alltid försöka äta resterna, oavsett hur länge de legat där.

Budolicious:

Smak är väldigt subjektivt, så visste inte vad dina smaklökar sa om saken! ja, godare hittar du, men inte billigare.


fast pris är inte så jättecentralt ändå. visst, man inbillar sig det, men att betala tre kronor för en måltid eller 20 gör faktiskt ingen stor skillnad om man sätter det i perspektiv.

Budolicious:

jösses. att jag inte dött på alla mina festivaler är ju ett under.


det beror ju på hur mycket man dricker. dricker man för mycket eller för lite så klarar man sig ju ändå. men fett och salt är jävligt bra för att inte må helt piss när promillehalten börjar släppa efter några timmars sömn.

iddqd:

Konserver? Finns massa gott ju. Tonfisk, pilsnerkorv, vita bönor... Bara att dra iväg till affären och plocka på sig.


det som alla de där har gemensamt är att de smakar skit kalla. okej, kanske inte tonfisk, men då äter jag heller inte fisk. och ska man ändå ordna med värmande av mat så finns det mat som smakar mycket bättre. där är försvarets gröna påsar föredömliga, häll i varmt vatten, skaka, och vänta i fem minuter. gärna med en massa extra salt. om det inte vore för att de är svindyra om man inte redan har dem liggandes så vore de ett själklart val.
Leijonsparf:

det som alla de där har gemensamt är att de smakar skit kalla.


Iofs. Men grejen är den att oftast orkar man inte laga mat, speciellt inte om man är full/bakis. Är smaklökarna dessutom utslagna av alkohol och rök så smakar kalla vita bönor ungefär lika bra som köpematen.
iddqd:

Iofs. Men grejen är den att oftast orkar man inte laga mat, speciellt inte om man är full/bakis. Är smaklökarna dessutom utslagna av alkohol och rök så smakar kalla vita bönor ungefär lika bra som köpematen.


jag har ju inte tilldelats den genen som gör att man kan äta saker som smakar illa bara pga alkohol och rök. det funkar liksom inte.

i skrivandets stund så konspirerar vi för att antingen köpa frystorkad mat eller komponera någon egen variant som kan tillagas i termos genom att endast tillsätta kokande vatten. det är på den nivån som man vill hålla det.

för övrigt, vad gäller vattenkokande så funderar jag kring gaskök, de är ändå inte särskilt dyra, och mer effektiva än spritkök. bör experimenteras med. har aldrig haft varken eller på festival, börjar bli dags att testa.
Leijonsparf:

har aldrig haft varken eller på festival, börjar bli dags att testa.


har haft spritkök och det har fungerat bra, men de flesta festivaler går berserkargång på dig om du tillagar din mat i ditt camp pga brandrisken. så att du kan äta utan att röra dig 15 meter är eventuellt lite för mycket att hoppas på, om du inte vill dansa med vakterna.

om ni ska ha en frysväska med is i kan ni ju även lagra mat i denna. man kan bygga en kyl av frysväskor genom att gräva ner de i marken och täcka den med något, så håller kylan bättre. det blir nästan kylskåpskallt utan is i, om man bara vill lagra vanliga dricka. obs, detta fungerar ej på roskilde då marken är för hård att gräva i. vet inte vad arvika har för mark, men om festivalen är belägen i ett stenbrott råder jag er att inte testa.

det finns bra stolar på stadium och dylika affärer, modell denna:
Image
internet:

se upp med ev. mögel på jordnötterna http://en.wikipedia.org/wiki/Aflatoxin


fast man öppnar ju en påse, sen är den slut på max några timmar, så det känns inte riktigt som en reell risk.

internet:

har haft spritkök och det har fungerat bra, men de flesta festivaler går berserkargång på dig om du tillagar din mat i ditt camp pga brandrisken. så att du kan äta utan att röra dig 15 meter är eventuellt lite för mycket att hoppas på, om du inte vill dansa med vakterna.


jo, det blir ju en liten promenad, men ska man bara ha varm mat en gång om dagen och är några stycken i campet så är det inte mer än 10 minuters jobb på hela festivalen. det är det faktiskt värt. lägg på 10 minuter till för te när det börjar bli kallt ute, också värt.

internet:

om ni ska ha en frysväska med is i kan ni ju även lagra mat i denna. man kan bygga en kyl av frysväskor genom att gräva ner de i marken och täcka den med något, så håller kylan bättre.


jo, den varianten ska visst fungera bra, fast vi planerar att inte ha mat som behöver hållas kall. skulle vara lite citron+lime för drinkarna, eventuellt, men tar man en daglig tur för påfyllning av is så kan man ju köpa nytt en gång om dagen, iallafall. rätt jobbigt, men ändå jävligt värt. is är faktiskt värt besväret.

internet:

modell denna


men de går ju sönder på ingen tid alls, i synnerhet mugghållarna. fast, de är ju sköna, det kan inte förnekas. kan vara värt ändå. insisterar ändå på minst en reserv per person.