Forumet - Stora tråden om CORONAVIRUSET - diskutera om allt som berör viruset i denna tråd

Stora tråden om CORONAVIRUSET - diskutera om allt som berör viruset i denna tråd

24588 2 127
Istället för att köra en tråd om coronaviruset i Kina och en tråd om Löfvens beslut att delvis stänga skolorna tänkta jag att det är bättre att köra ALLT som berör det FASANSFULLA CORONAVIRUSET i en enda tråd. Oavsett om det gäller Sverige, övriga EU eller övriga världen.
Jag är 100% säker på att vi inte sett slutet ännu utan vi är bara i starten av det mest fasansfulla virusattack som drabbat världen sedan Spanska Sjukan strax efter första världskriget.  Gråter  Gråter  Gråter

Senaste nytt - du har Löfvens inrikesminister Mikael Damberg meddelat att de stänger gränserna till Sverige. Inte på egen inrådan utan med krav från EU:s ministerråd och EU-kommissionen. Den det sker först på torsdag.

Källa: SVT

Spana också in:


politisk realist: Här är en sida som uppdaterar antalet virussmittade och dödsfall frekvent (en gång i timman tror jag):
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Sverige ligger på 15:e plats i hela världen. Vi har tom fler smittade än vad Japan har med sina nästan 130 miljoner medborgare fast Japan har fler dödsfall. Tumme ned

coronasmittade-18mars2020.png
Observera att antalet infekterade är högre än de officiella siffrorna då restriktioner har införts (bla i Sverige) och endast vissa personer testas om de visar symptom. Du nämnde även att vi kommer nå 100 000 dödsfalls inom några dagar. Det är ett möjligt scenario men jag tror att det kommer dröja minst en vecka.

Sedan tycker jag att Sverige agerar försent i jämförelse mot andra länder. 

Malonexd: Observera att antalet infekterade är högre än de officiella siffrorna då restriktioner har införts (bla i Sverige) och endast vissa personer testas om de visar symptom. Du nämnde även att vi kommer nå 100 000 dödsfalls inom några dagar. Det är ett möjligt scenario men jag tror att det kommer dröja minst en vecka.
Om du syftar på Sverige så slutade de väl redan för en vecka sedan att "föra statistik" över antalet smittade. Kanske ett sätt för myndigheterna att försöka mörka för folket hur illa egentligen läget är. Men folket ser ju hur hela Europa eller hela världen stänger igen allt och i vissa länder, främst Europa, gäller undantagstillstånd och utegångsförbud. Så något mindre trevligt är väl onekligen på gång.

Sedan är det ju många länder som helt enkelt inte har kapacitet att testa alla och därför har väldigt få fall med på listan. För att bl a nämna Ryssland, arabländerna, Brasilien m fl.

Jag skrev i den andra "Kina-tråden" i slutet av januari att dödsfrekvensen var 1% av alla smittade. Men nu har vi lite bättre statistik att gå på. Den siffran som gäller idag är ca 3,5% av alla smittade dör. Och ungefär samma siffra gäller smittoökningen dvs varje smittad smittar ca 3,5 personer.

Malonexd: Sedan tycker jag att Sverige agerar försent i jämförelse mot andra länder.
Självfallet har Sverige agerat ALLDELES för sent och slappt. Om de stängt gränserna samma dag de upptäckte första virusfallet i Sthlm och sedan satt varenda människa i karantän som kom in i Sverige så hade läget varit helt annorlunda idag. Men visst, det hade krävts enorma resurser för att fixa det. Nu får vi i princip stänga hela Sverige och staten får punga ut med drygt 500 MILJARDER KRONOR för att inte många företag ska gå i konkurs och till alla som blir permitterade.

Den enda ursäkten till politikerna är väl att ingen har varit med om något liknande tidigare så de hade väl helt enkelt noll erfarenhet av vad de skulle göra. Märkligt att Kina visade framfötterna och kunde sätta en 10-miljoners stad i karantän bara på några dagar eller en vecka.  Tumme upp


widediaper: 1. jag litar inte på statistiken
Det gör väl ärligt talat inte jag heller.

widediaper: 2. jag satt redan hemma i karantän innan de stängde skolorna. Situtionen blir värre och värre, vi borde ha gjort som Danmark och Norge. Nu vet vi inte när vi ska ha nationella prov eller om vi får kortare sommarlov eller inte.
Sant!

Maymay: Skrev först en miljon men sen ändrade jag
Ska bli intressant och se hur detta slutar. Gråter

Jag väntade på att det skulle komma en sådan här tråd undrade bara av vem.. Oskyldig

minnesstund inställd så jag behövde inte åka till Småland över dagen. Snyft, ville vara i mosters hus så länge. 

får jag komma till jobbet nästa vecka? i riskgruppen men är frisk.
Kommer jag få träffa människor i april, innan dess efter jobbet? Ingen koll på dagarna men datumet lyser på mobilskärmen.

politisk realist: Här är en sida som uppdaterar antalet virussmittade och dödsfall frekvent (en gång i timman tror jag):
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Sverige ligger på 15:e plats i hela världen. Vi har tom fler smittade än vad Japan har med sina nästan 130 miljoner medborgare fast Japan har fler dödsfall. Tumme ned

coronasmittade-18mars2020.png
Den här sidan har jag mer användning för: 

https://www.mabra.com/trana-hemma-har-ar-17-effektiva-pass-och-tips/