Forumet - Stora tråden om CORONAVIRUSET - diskutera om allt som berör viruset i denna tråd

Stora tråden om CORONAVIRUSET - diskutera om allt som berör viruset i denna tråd

20001 2 127

Storchen84: 1. Jag förutsåg att flera vågor skulle komma långt innan WHO sa det.
Bäva månde väl både Italien, Spanien, the UK och även USA som det gått jävligt tufft åt. De två förstnämnda är ju så beroende av turism så skulle de behöva stänga när de äntligen börjat smygöppna så är det ju fruktansvärt synd om dom.  Grekland höll ju på att konka för några år sedan om inte EU tryckt in ett okänt antal miljarder €.

Storchen84: 2. Med tanke på att Kina en längre tid haft öppet för inresande är det ganska troligt att det kommer från Europa. Men att det skulle komma från just norsk lax? I call bs på det. Jag tror på turist.
Vill man vara elak mot Kina så kan det ju vara så att kineserna tycker att det känns bättre att skjuta skulden på Europa den här gången!??

Storchen84: 3. Är det NÅGOT land som uppdaterar i realtid? Alla länder uppdaterar väl sina siffror 1-5 gånger om dagen.
Nej, realtid är väl svårt att lita på när det gäller alla världens länder. Tror inte ens att de styrande myndigheterna i bl a arabländerna, större delen av Afrika och inte Ryssland (Sovjet) heller för den delen har koll på alla dödsfall.

Detta är nog det närmaste man kan komma siffror i realtid.
WORLDOMETER CORONAVIRUS

Spana också in:


politisk realist: Hur många döda viruset har fått plikta med sitt liv bara i Sverige vill jag inte ens tänka på.  Gråter
Antagligen färre än vad siffrorna säger, för om man har man viruset i kroppen när man avlider räknas det som ett covid-dödsfall. Jag gissar dock vilt på att det är runt 10-30% av dom covid-dödsfall som hade dött då dom gjorde även om det inte var för covid. Dock kommer vi tyvärr aldrig få reda på sanningen om det.


Hjärta
Nu har det gått ett år och en månad sedan jag startade den här tråden. Hur många av er är det som blivit smittade och varit lätt eller svårt sjuka i Covid-19 under det dryga året som viruset härjat i Sverige?

Undrar om fas 4 kommer lagom till sommaren? Trist för alla konserter mm och självklart ännu tristare för alla som blivit smittade och ännu mer tragiskt med alla som avlidit. Gråter  Gråter  Gråter  Gråter  Gråter  Gråter