Aviseringar
Rensa alla

Stora tråden om CORONAVIRUSET - diskutera om allt som berör viruset i denna tråd


Ämnesstartare

Nu jävlar... nu är  "andra vågen" på G i Kina.  Gråter ... Arg

Nytt Coronautbrott i Peking. Delar av den dryga 21 miljoner stora huvudstaden stänger/försätter sig själv i kanrantän.

Kina påstår att viruset denna gång kommer från - EUROPA. Närmare bestämt påstås viruset ha kommit på importerad lax från - NORGE??? Fast det först bröt ut på en matmarknad i Peking!!???

coronavirus-andra-vagen.png

SVT: Coronastam från Europa kan ha fått fäste i Peking
https://www.svt.se/nyheter/coronastam-fran-europa-far-faste-i-peking

Antalet döda i Sverige just nu är "cirka" 4.891 personer.   Gråter ... Gråter ... Gråter   
Cirka innebär att dödsantalet inte uppdateras i realtid.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

1. Jag förutsåg att flera vågor skulle komma långt innan WHO sa det. 

2. Med tanke på att Kina en längre tid haft öppet för inresande är det ganska troligt att det kommer från Europa. Men att det skulle komma från just norsk lax? I call bs på det. Jag tror på turist. 

3. Är det NÅGOT land som uppdaterar i realtid? Alla länder uppdaterar väl sina siffror 1-5 gånger om dagen. 

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Storchen84: 1. Jag förutsåg att flera vågor skulle komma långt innan WHO sa det.

Bäva månde väl både Italien, Spanien, the UK och även USA som det gått jävligt tufft åt. De två förstnämnda är ju så beroende av turism så skulle de behöva stänga när de äntligen börjat smygöppna så är det ju fruktansvärt synd om dom.  Grekland höll ju på att konka för några år sedan om inte EU tryckt in ett okänt antal miljarder €.

Storchen84: 2. Med tanke på att Kina en längre tid haft öppet för inresande är det ganska troligt att det kommer från Europa. Men att det skulle komma från just norsk lax? I call bs på det. Jag tror på turist.

Vill man vara elak mot Kina så kan det ju vara så att kineserna tycker att det känns bättre att skjuta skulden på Europa den här gången!??

Storchen84: 3. Är det NÅGOT land som uppdaterar i realtid? Alla länder uppdaterar väl sina siffror 1-5 gånger om dagen.

Nej, realtid är väl svårt att lita på när det gäller alla världens länder. Tror inte ens att de styrande myndigheterna i bl a arabländerna, större delen av Afrika och inte Ryssland (Sovjet) heller för den delen har koll på alla dödsfall.

Detta är nog det närmaste man kan komma siffror i realtid.
WORLDOMETER CORONAVIRUS


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

politisk realist:
Vill man vara elak mot Kina så kan det ju vara så att kineserna tycker att det känns bättre att skjuta skulden på Europa den här gången!??

Fullständigt onödigt och ogrundat påstående. 

politisk realist: Detta är nog det närmaste man kan komma siffror i realtid.
WORLDOMETER CORONAVIRUS

Är inte worldometer typ "halvsimulerat/beräknat" baserat på en rad faktorer för allt den sidan räknar?

Hjärta


   
SvaraCitera

Jag gillar det inte alls och vill inte smitta mina föräldrar.. Men jag köpte sånna munskydd på: www.muntrygg.se så tänker att jag använder dem.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Varför ha en svart ansiksmask/munskydd och se ut som en bankrånare när det finns genomskinliga? I synnerhet för tjejer som vill visa upp ett snyggt läppstift.  Glad

ansiktsmask-munskydd-covid19-corona.jpg


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag startade den här tråden 17 mars förra året och hade väl sannerligen inte i min vildaste fantasi trott att vi ett år senare hade haft över 500.000 smittade, dvs var TJUGONDE SVENSK har varit eller är smittad. Hur många döda viruset har fått plikta med sitt liv bara i Sverige vill jag inte ens tänka på.  Gråter


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

politisk realist: Hur många döda viruset har fått plikta med sitt liv bara i Sverige vill jag inte ens tänka på.  Gråter

Antagligen färre än vad siffrorna säger, för om man har man viruset i kroppen när man avlider räknas det som ett covid-dödsfall. Jag gissar dock vilt på att det är runt 10-30% av dom covid-dödsfall som hade dött då dom gjorde även om det inte var för covid. Dock kommer vi tyvärr aldrig få reda på sanningen om det.

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nu har det gått ett år och en månad sedan jag startade den här tråden. Hur många av er är det som blivit smittade och varit lätt eller svårt sjuka i Covid-19 under det dryga året som viruset härjat i Sverige?

Undrar om fas 4 kommer lagom till sommaren? Trist för alla konserter mm och självklart ännu tristare för alla som blivit smittade och ännu mer tragiskt med alla som avlidit. Gråter  Gråter  Gråter  Gråter  Gråter  Gråter   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det var ju ett bra tag sedan jag uppdaterade den här tråden så här kommer dagens rapport från Folkhälsomyndigheten.

covid19-coronavirus-8juli2021.png


   
SvaraCitera