Forumet - Straff för våldtäkt

Straff för våldtäkt

3843 0 137
Läste denna artikel och ännu en gång insåg jag hur sjukt låga straff vi ger våldtäktsmän i det här landet. Kanske minst i hela världen?

Vad ska ett straff vara för en våldtäkt som denna? Och skulle högre straff avskräcka? Det tror jag.

Spana också in:

alter ego:

Du har nog en konstig syn på våldtäkt, typ "ena parten var under 15 år gammal, då är det våldtäkt".


För att jag väljer att tro på den part som påstår sig ha blivit våldtagen betyder det verkligen inte att jag anser att det är våldtäkt bara för att den ena parten inte är byxmyndig. Hur i helvette kom du fram till den slutsatsen av vad jag skrev?

Förstå att tidningar inte tar upp alla detaljer, Aftonbladet är knappast heller någon tidning att lita till 100 på och våldtäkt är våldtäkt. Hur gamla parterna än är.
På obestämd tid liksom alla våldsbrott, det finns ingen som gynnas av att ha en mördare eller våldtäktsman inlåsta längre än nödvändigt.

Är en mördare helt rehabiliterad efter 1 månad så ser jag hellre att han sakta men säkert ska återgå i samhället, detta kommer inte vara praktiskt möjligt att genomföra men man bör tänka i dom banorna, det hjälper ingen att låsa in folk så länge de bara går, heller ska de inte finnas någon maxlängd för de flesta brott.