Forumet - Strålning och pseudovetenskap

Strålning och pseudovetenskap

1278 0 36
Vad säger ni om detta påståendet:
Två plantor av samma art bevattnas. Ena plantan får vanligt kranvatten, den andra plantan får kranvatten som först har körts i mikrovågsugn. Plantan som får det mikrade vattnet växer sämre.

Detta är ett försök som sägs ha utförts (av vem, hur och när är ganska luddigt, men det sägs att det är sant i vilket fall).

Samtalade idag med folk som tror på att strålning från mikrovågsugn förändrar vattnets egenskaper till sådan grad att det påverkar växter negativt.


... Min spontana reaktion är att det är totalt skitsnack. Vad skulle det vara i vattnet som kunde ta sån skada av strålningen att växten skulle växa sämre? Nån som har nån teori? Jag är irriterad.
Kanske strukturen? Det är ju en speciell vinkel mellan väteatomerna blabla, ändras strukturen ändras också funktionen. Inte så insatt... MEN JAG SKULLE KUNNA BLI, tänk om jag kan ha det som projektarbete???? WOW!! yes, woho asbra!!! tack för den fina idéen, nu har du hjälpt mig på traven att vinna 30 000kronor
ohYEA_:

insatt... MEN JAG SKULLE KUNNA BLI, tänk om jag kan ha det som projektarbete???? WOW!! yes, woho asbra!!! tack för den fina idéen, nu har du hjälpt mig på traven att vinna 30 000kronor


Tror snarare att du kommer att bli utskrattad eftersom det är en uppenbart new age-flummig teori som det inte finns riktiga belägg för.

Spana också in:

variabel:

då bör det inte finnas någon möjlighet öht till försämring av ...växtväxtningen


Nej, precis min ståndpunkt, men de jag talade med hävdade att det då skulle finnas någon form av energi i vattnet som kunde tänkas påverkas och på så sätt få plantan att växa sämre. Finns tydligen en hel del teorier om detta, men som tur var kan man återskapa energin med hjälp av en s.k. "vattenvirvlare" (som folk köper för dyra pengar) som virvlar vattnet lite innan man ger det till växter eller dricker det, så att ingen osynlig vattenenergi går till spillo :-P

fan vad jag hatar new age [bigsmile]